Yurt genelinde hava sıcaklıkları 12 derece birden artacak

Hava Sıcaklıkları Yarından İtibaren Aniden Yükselecek!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, yarından itibaren yurt genelinde hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece arasında artması bekleniyor. Bu ani yükseliş, yaz mevsiminin etkilerini daha da belirgin hale getirecek. Uzmanlar, sıcaklık artışının günlük yaşamı olduğu kadar sağlık ve çevre koşullarını da ciddi şekilde etkileyebileceğine dikkat çekiyor.

Hava Sıcaklığı 12 Derece Birden Artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülke genelinde sıcaklıkların yarından itibaren 6-12 derece artacağını açıkladı.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak sıcaklıkların yükselmesine dikkat çekti ve “Sağlığımızı korumak ve orman yangınlarını önlemek için daha dikkatli olmalıyız.” dedi.

Ankara’da 37, İstanbul’da 36, İzmir’de 40, Konya’da 37, Edirne’de 42, Bursa’da 39, Aydın’da 44, Muğla’da 41, Antalya’da 40, Adana’da 39, Diyarbakır’da 45, Erzurum’da 32 ve Şanlıurfa’da 44 derece sıcaklık bekleniyor.


Çifte Tehdit Kapıda

Sıcaklık artışları özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlıkları olan kişiler için önemli bir sağlık riski oluşturuyor. Yüksek sıcaklıklar, sıcak çarpması, halsizlik, baş dönmesi ve sıvı kaybı gibi sorunlara neden olabilir. Uzmanlar, 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması, gölgede dinlenilmesi ve yeterince su içilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ayrıca, artan sıcaklıklar orman yangınları riskini de artırıyor. Yetkililer, ormanlık alanlarda ateş yakılmaması, sigara izmaritlerinin atılmaması ve kıvılcım oluşturabilecek aktivitelerden kaçınılması konusunda uyarıyor.

Bakan Kurum: Daha Dikkatli Olmalıyız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği eski Bakanı Murat Kurum da konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak vatandaşları uyardı. Kurum, “Sağlığımızı korumak ve olası orman yangınlarını önlemek için daha dikkatli olmalıyız.” dedi.

Related Posts

Çorum’da Orman Yangınına Müdahale Devam Ediyor

Çalyayla köyündeki ormanlık alanda çıkan yangına itfaiye ve vatandaşlar müdahale ediyor.

Hakkari’de Asayiş Olaylarında Azalma

Vali Çelik, Hakkari’de asayiş olaylarında yüzde 18 azalma olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan NSosyal’den ilk paylaşımını yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NSosyal’den ilk paylaşımını yaptı.

MS itirafıyla gündem oldu: Nükhet Duru’dan Serdar Ortaç’a uyarı

MS hastalığıyla mücadele ettiğini ilk kez açıklayan usta sanatçı Nükhet Duru, yaşadığı zorlu dönemde 6 ay yürüyemediğini anlattı. Hastalığı ‘huysuz bir yılan’ gibi gördüğünü söyleyen Duru, Serdar Ortaç ve diğer hastalara ‘Stresten, alkolden ve kumardan uzak durun’ tavsiyesinde bulundu

Resmen açıklandı: Burak Yılmaz’ın yeni adresi belli oldu

Son olarak Kasımpaşa’yı çalıştıran Burak Yılmaz’ın yeni takımı resmen açıklandı.

Süper Lig’de yabancı sınırı tartışmasına son nokta koyuldu

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu’na Süper Lig’de uygulanan yabancı sınırı kuralının 12+2’den 14+2’ye çıkarılması için başvuruda bulundu. TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz konu ile ilgili, “Lig başladıktan sonra kural değiştirmek olmaz” dedi.