Yangından pencere camını kırarak kurtuldu; ev küle döndü

Antalya’da Serkan Kurtçu (28), yaşadığı evde çıkan yangından pencere camını kırıp, dışarı çıkarak kurtuldu. Yangını duyup gelen baba Fahri Kurtçu (64) da küle dönen evini görünce büyük üzüntü yaşadı.

Kepez ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi 6343 Sokak’taki hurdacılıkla geçimini sağlayan Fahri Kurtçu ile oğlu Serkan Kurtçu’nun yaşadığı gecekonduda, saat 13.00 sıralarında sobadan kaynaklı yangın çıktı. Alevleri fark eden Serkan Kurtçu, yangına müdahale etmeye çalıştı. Alevleri söndüremeyen Serkan Kurtçu, pencere camını kırıp dışarı çıktı. İhbarla olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

İtfaiye ekipleri söndürme çalışması yaparken, Fahri Kurtçu, evinin yanışını büyük üzüntü ile izledi. Gecekonduyu saran yangın, itfaiyenin bir saatlik çalışmasının ardından söndürüldü. Zaman zaman ekiplere yardımcı olmak isteyen baba Kurtçu, evin yanmış odalarına baktıktan sonra başını duvara yasladı. Alevlerden canını zor kurtaran Serkan Kurtçu da babası gibi büyük üzüntü yaşadı. Dumandan etkilenen baba ve oğluna sağlık ekibi ambulansta ilk yardımda bulundu.

‘ALEVLER YÜZÜME VURUNCA DIŞARIYA ÇIKAMADIM’

Yangında pencere camını kırarak dışarıya çıktığını anlatan Serkan Kurtçu, “Terastan dumanlar çıktı. Kapıya doğru koştum ancak alevler yüzüme vurmaya başladı, çıkamadım. Pencereyi kırdım, dışarıya çıktım. Babamla evde yaşıyorduk ama o dışarıya çıkmıştı. Benden başka kimse evde yoktu. Nerede kalacağımızı da bilmiyorum. Ev diye bir şey kalmadı” dedi.

‘ODUN KIRIYORDUM, BİR ANDA KARA DUMANLARI GÖRDÜM’

Yangını gören Kurtçu’nun komşusu, “Dışarıda odun kırıyordum. Bir baktım kara duman geliyor. Koştum, ev alevler içerisinde. İçeride biri varmış ama o da ben komşudan hortum almaya gidene kadar kendi imkanlarıyla dışarı çıktı. Baba ile oğlu beraber yaşıyordu” diye konuştu. Ekipler yangınla ilgili inceleme başlattı. 

 

Related Posts

Özgür Özel’in duyurduğu anketin detayları belli oldu

Özgür Özel, Trabzon mitinginde açıkladığı temmuz anketine göre AKP’nin yüzde 30’un altına düştüğünü, CHP’nin ise kararsızlar dağıtıldığında yüzde 40,6 oy oranıyla birinci parti olduğunu duyurdu.

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Eskişehir’de Arama Kurtarma Sertifika Töreni

Eskişehir’de 1044 kişiye arama kurtarma sertifikası verildi, afetlere hazırlığın önemi vurgulandı.

Brezilya’dan ABD’ye Bolsonaro yanıtı: ‘Keyfi ve tamamen asılsız’

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eski Brezilya cumhurbaşkanı Bolsonaro’ya açılan davada vazife alan yargı mensuplarının vizelerinin ABD yönetimi tarafından iptal edilmesini “keyfi ve tamamen asılsız” olarak niteledi.

Siyasi parti liderlerinden Altan Öymen için taziye mesajları

93 yaşında hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı, yazarımız Altan Öymen için siyasi parti liderlerinden taziye mesajları geldi.

Dervişoğlu: Türkiye’nin Birliğine İhtiyacı Var

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, birliğin önemine vurgu yaparak Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını belirtti.