WSJ: Trump, İran’a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’a Müdahalesi Tartışma Yarattı

ABD Başkanı Donald Trump‘ın, İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmalara ABD’nin müdahalesine gizlice onay verdiği iddia edildi.

Wall Street Journal’ın görüşmelerden bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Trump, ABD’nin İran’a yönelik saldırı planlarına yeşil ışık yaktı. Söz konusu kaynaklar, Trump’ın salı günü geç saatlerde yapılan toplantıda, ABD’nin İran’a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığını ancak Tahran’ın nükleer programından vazgeçip vazgeçmeyeceğini görmek için nihai emri vermeyi ertelediğini söyledi.

İran’ın yerin altına inşa edilmiş Fordo uranyum zenginleştirme tesisinin ABD’nin muhtemel ilk hedeflerinden biri olacağı kaydedildi.

Trump, 17 Haziran gecesi, Beyaz Saray Durum Odası’nda üst düzey yetkililerle İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışmalar ve ABD’nin olası müdahalesi konusunda toplantı yapmıştı.

Gazetecilere dün yaptığı açıklamada da Trump, Orta Doğu’daki bir çatışmaya dahil olmak istemediğini söylemiş ve “Ne yapacağım konusunda fikirlerim var ama henüz nihai kararı vermedim. Nihai kararımı, son saniyeden önce vermek istiyorum çünkü savaşta işler değişir.” ifadelerini kullanmıştı.

Related Posts

Mansur Yavaş: Önceki genel başkanımız ve mevcut genel başkanımızın bir ve bütün durması en büyük arzumdur

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Önceki genel başkanımız, mevcut genel başkanımız ve tüm partililerin tek yumruk halinde bir ve bütün durması en büyük arzumdur, olması gerekendir. Aksi halde ben dâhil hiçbirimizin siyaset yapmasının bir anlamı kalmaz.” açıklamasında bulundu

Trump daha ılımlı bir FED Başkanı istiyor

ABD Merkez Bankası Fed’in mevcut Başkanı Jerome Powell’ın görev süresi Mayıs 2026’da sona eriyor ve piyasalarda Donald Trump’ın olası başkanlığı durumunda yerine daha güvercin bir ismin geleceği beklentisi güçleniyor. Bu beklenti, Fed’in 2026 sonu …

ABD Dışişleri Bakanı Hegseth: İran’a tarihsel olarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdik, Amerikalılar bunu kutlamalı

ABD Dışişleri Bakanı Hegseth: İran’a tarihsel olarak başarılı bir saldırı gerçekleştirdik, Amerikalılar bunu kutlamalı

Ermenistan’da “darbe planı yaptıkları” iddiasıyla 15 şüpheli tutuklandı

Ermenistan’da “darbe planı yapmakla” suçlanan 15 kişi tutuklandı.

Denizde kaza geçiren AKP’li Hasan Basri Yalçın hastaneye kaldırıldı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, Muğla Bodrum’da denizde geçirdiği kaza sonrası hastaneye kaldırıldı.

Jilet, bıçak değil… Havalimanlarında en çok el konulan eşya bir tatlı oldu, yüzlerce kavanoz toplanıyor!

Yolcular bıçak, jilet, sıvı şişeleriyle uçağa binmeye çalışıyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Havalimanı güvenliği, son dönemde bambaşka bir ürünün başını çektiğini açıkladı: Nutella! Her gün yüzlerce kavanoza el konuluyor.