WhatsApp yıllar sonra bir ilke imza atıyor! Artık reklam gösterecek

WhatsApp, Yıllar Sonra Bir İlke İmza Atıyor: Artık Reklam Gösterecek

WhatsApp, 2009 yılında kullanıcı gizliliği ve reklamsız bir mesajlaşma deneyimi vaadiyle hizmet vermeye başladı. Bugün ise 2 milyardan fazla kullanıcısı ile küresel bir iletişim devi konumunda olan platform, Meta tarafından satın alındıktan sonra uzun bir süredir gelir modeli arayışındaydı. Meta, sonunda bu arayışa son verdi ve WhatsApp üzerinde reklam gösterimine başladı. Uygulamanın “Güncellemeler” sekmesinde, özellikle “Durum” ve “Keşfet” kısımlarında sponsorlu içeriklerin yer alacağı bilgisi paylaşıldı.

WhatsApp Artık Reklam Gösterecek

Meta’nın resmi blogunda duyurduğu üzere, WhatsApp reklamları yakın gelecekte kademe kademe kullanıcılara sunulacak. Reklamlar, uygulamanın “Güncellemeler” sekmesinde, özellikle “Durum” ve “Keşfet” alanlarında görüntülenecek. “Durum” sekmesinde, kullanıcıların paylaştığı hikayeler arasında sponsorlu görseller ve videolar bulunacak; Instagram Hikayeleri’nde olduğu gibi.

“Keşfet” sekmesinde ise markaların doğrudan görünürlüğünü artırmak amacıyla sponsorlu kanallar önerilecek. Meta, reklamların kişiselleştirilmesi için kullanıcıların dil, konum ve takip ettiği kanallar gibi sınırlı verileri kullanacak ancak kişisel mesajlar, grup sohbetleri veya aramalar reklam hedeflemesine dahil edilmeyecek.

WhatsApp’ın reklamsız deneyim sunma geleneği, platformun popülaritesinin önemli nedenlerinden biriydi. Ancak Meta’nın platformda reklam gösterme kararı, şirketin kurucu ortakları Jan Koum ve Brian Acton’ın reklamsız mesajlaşma taahhüdüne ters düşüyor. Meta, kullanıcı verilerinin gizliliği ve uçtan uca şifreleme konularında hassasiyetini koruyarak reklam modelini duyurdu. Kullanıcılar, reklam tercihlerini özelleştirebilecekleri “Hesap Merkezi” üzerinden belirleyebilecek ve gizlilik endişelerini hafifletmeyi hedefleyen bazı reklam kategorilerini sınırlandırabilecekler.

Related Posts

Öğretmenler 7 şehirden birine ataması çıksın diye dua ediyor: Hem ucuz hem güvenli

Öğretmenler için atanma sadece görev değil aynı zaman da yaşam kalitesi de demek. Bunların arasına güvenlik ve ekonomik dengeler de giriyor. Çoğu öğretmen ucuzluk açısından Doğu ya da Güneydoğu illerini tercih ederken, bazıları ise batıdan uzaklaşmadan küçük şehirlere atanmak istiyor. İşte öğretmenlerin atanmak istediği ekonomik ve güvenli 7 şehir

Billy Joel hastalığıyla ilgili konuştu: Sanki bir teknede gibiyim

‘İşitme, görme ve dengesini’ etkileyen bir beyin hastalığı teşhisi konulmasının ardından yakın tarihli tüm konserlerini iptal eden ABD’li müzisyen Billy Joel hastalığıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Cosby Ailesi yıldızı Malcolm-Jamal Warner hayatını kaybetti

Cosby Ailesi dizisinin yıldızı Malcolm-Jamal Warner 54 yaşında boğularak hayatını kaybetti.

15 Temmuz resmi tatil mi, ayın kaçına ve hangi güne denk geliyor? 2025 resmi tatil takvimi

15 Temmuz’un resmi tatil olup olmadığı, hafta içine denk gelmesi dolayısı ile takip ediliyor. Özel sektör ve kamuda çalışanlar 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mevzuat bilgilerine yoğunlaştı. Bu sene salı gününe denk gelen 15 Temmuz’da yurt genelinde çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlenecek. FETÖ’nün darbe girişimine gösterilen direnişin resmi olarak tescillenmesinin talep edildiği TBMM’de, resmi tatil kanun teklifi görüşülmüş ve karara bağlanmıştı. Resmi tatillerde bazı özel sektörde çalışanlar mesai ücreti alırken, kamu kurumları kapalı oluyor. Hastane, devlet daireleri, PTT, okul gibi kamu binaları resmi tatillerde hizmet vermiyor. Peki, 15 Temmuz yarım gün mü, hangi gün? İşte, o konu hakkında bilgiler…

Hürmüz Boğazı kapatıldı mı, nerede, önemi nedir? Hürmüz Boğazı kapatılırsa ne olur? İşte Hürmüz Boğazı’nın haritası ve dünya enerji piyasası için önemi!

İran Meclisi, dünyanın gündeminde yer alan Hürmüz Boğazı’nı kapatma kararını onayladı. İsrail, İran ve ABD arasında yaşanan çalışmalar dünya petrol ticaretinin en önemli merkezlerinden Hürmüz Boğazı’nın kapatılmasına kadar ilerledi. Basra Körfezi’nin ağzında yer alan dar su yolu Hürmüz Boğazı, Orta Doğu’daki petrol ve sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) üretiminin Umman Denizi ve Hint Okyanusu üzerinden dünya pazarlarına taşınmasını sağlıyor. Dünya petrol ticaretinin can damarlarından biri olarak tanımlanan Hürmüz Boğazı’nın kapanması, küresel petrol fiyatlarında ciddi artışa yol açabilir. Bu nedenle, Hürmüz Boğazı haritası da kamuoyunun dikkatini çekti. Peki, Hürmüz Boğazı nerede, önemi nedir, kapatılırsa dünya enerji piyasası nasıl etkilenir? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Butlan nedir, ne demek? CHP Kurultayı için konuşulan mutlak butlan nedir?

Mutlak butlan ifadesi, CHP Kurultayı çerçevesinde sıkça konuşulan ifadeler arasında yer alıyor. Butlan (geçersizlik veya hükümsüzlük), bir hukuki işlemin, kuruluşundaki temel eksiklikler veya bozukluklar nedeniyle geçersiz sayılması durumunu ifade ediyor. Hukuki bir yaptırım olan butlan, mutlak butlan ile nisbi butlan olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, Butlan nedir, ne demek? CHP Kurultayı için konuşulan mutlak butlan nedir? İşte, o ayrıntılar