Uzmanından kritik uyarı: Lensle yüzmeyin

Prof. Dr. Hidayet Erdöl: Kontakt Lens Kullanımında Hijyen ve Temizlik Önemli

Prof. Dr. Hidayet Erdöl, kontakt lenslerin konforlu görüş sağlamasından ötürü tercih edildiğini vurguladı. Ancak kontakt lens kullanımının titizlikle yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Erdöl, temizlik konusuna vurgu yaparak, “Kontakt lens özellikle temizlik açısından ciddi bir öneme sahiptir. Lensin hijyenine dikkat etmezseniz enfeksiyon riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz” dedi.

Lens değişim zamanlarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Erdöl, “Bazı insanlar haftalarca aynı lensi kullanabiliyor. Bu durumda enfeksiyon riski oldukça yüksektir ve tedavisi zor olabilir” uyarısında bulundu.

Kontakt lens kullanırken gece yatarken çıkarılmasının önemli olduğunu vurgulayan Erdöl, “Yaz veya kış fark etmeksizin lens temizliğine dikkat etmek gerekmektedir” ifadesini kullandı.

“Denize ve Havuza Lensle Girilmemeli”

Deniz veya havuz gibi sulama girerken kontakt lens kullanmanın enfeksiyon riskini artırdığını belirten Erdöl, “Bu tür ortamlarda lensle enfeksiyon riski yüksektir. Bu nedenle deniz veya havuza girerken lensi çıkarmalısınız” uyarısında bulundu.

Erdöl, “Yaz veya kış fark etmeksizin, lens kullanımında temizliğe önem verilmelidir. Dış ortamlarda gezinmek toz, polen ve diğer alerjenlerin lensinize yapışmasına neden olabilir. Günlük lens kullanımı öneriyoruz” dedi.

Prof. Dr. Erdöl, güneş ışınlarının göz sağlığı için zararlı olduğunu belirterek, “Ultraviyole ışınları gözde hasara neden olabilir. Bu nedenle UV filtreli güneş gözlüğü kullanmak önemlidir” tavsiyesinde bulundu.

Related Posts

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Erken ergenlik tehlikesine dikkat! Kızlarda 10 kat fazla görülüyor

Erken ergenlik, bazı çocuklarda boy kısalığına neden olabildiği için ebeveynlerin son yıllarda en çok kaygılandıkları konuların başında geliyor. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil Sarıkaya, erken ergenliğin erken ve doğru tedaviyle yönetilebilen bir durum olduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.

Zeytinime Dokunma!

Zeytinime Dokunma!  Zeytinlik arazilerinde sağlık ve çevre etki değerlendirilmesi, ekolojik denge gözetmeksizin maden aranmasını sağlayacak torba kanun teklifi meclise sunuldu.

Geçmeyen şişlikler masum değil: İlk belirtilere dikkat!

Boyun, koltuk altı veya kasıkta geçmeyen ağrısız şişlikler lenfoma belirtisi olabilir. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural, lenfomanın belirtileri ve erken teşhisin önemi hakkında önemli bilgiler verdi.

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli

Uzmanı uyardı: Yaz aylarında su yerine başka sıvılar tercih edilmemeli