TÜSİAD’dan yeni açıklama: Sorumluluğumuzdur

Hükümetin ekonomi başta olmak üzere güncel politikalarını eleştiren ve bu nedenle Cumhur İttifakı tarafından hedefe konulan Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yeni bir açıklama yaptı.

TÜSİAD açıklamasında, “Ekonomik kalkınmayı ancak insan hakları temelli, katılımcı demokrasi ilkesini benimsemiş bir hukuk devleti ile kalıcı hale getirebiliriz. Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı

TÜSİAD’dan yapılan açıklama şöyle:

“TÜSİAD olarak tüzüğümüzdeki amaçlar doğrultusunda, her zaman ülkemizin kalkınması ve tüm toplumun menfaati hedefiyle, doğru olduğuna inandığımız tespit ve önerilerimizi demokratik kurum ve kurallara saygı ile katılımcı demokrasi ilkesi çerçevesinde şeffaflıkla paylaşıyoruz.

Ülkemiz için çalışan, üreten, istihdam sağlayan iş insanları ve sanayicilerin gönüllü birlikteliğini temsil eden TÜSİAD olarak; bağımsız ve tarafsız şekilde, ülkemizin refahı ve kalkınmasına katkı sağlayacak konuları gündemimize alıyoruz. Türkiye’nin dünyadaki rekabet gücünün yükselmesine katkı sağlıyor; uluslararası iş dünyasındaki temsil gücümüz ile ülkemizin yüksek menfaatleri doğrultusunda çalışıyoruz.

Kamuoyunda derneğimize yöneltilen eleştiriler dahil her konunun dile getirilmesi, Türkiye’de tartışma ve demokrasi kültürünün zenginliği olarak görülmelidir.

Ekonomik kalkınmayı ancak insan hakları temelli, katılımcı demokrasi ilkesini benimsemiş bir hukuk devleti ile kalıcı hale getirebiliriz. Ülkemizi ileri taşıyacak ortak hedeflerimize bilgi, deneyim ve önerilerimizle katkıda bulunmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzdur.”

Ne olmuştu?

13 Şubat’ta yapılan TÜSİAD Genel Kurulu’nda Başkan Orhan Turan konuşmasında ordudan ihraç edilen teğmenlerden kadın cinayetlerine, Gezi soruşturmalarından görevden alınan belediye başkanlarına kadar pek çok konuda eleştiride bulunmuştu. Tüm bu sorunların ardından hukuka güvenin sarsılmasının olduğunu belirterek “Daha iyi bir geleceği, hukuka güven olmadan kuramayız” ifadelerini kullanmıştı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Ömer Arif Aras da konuşmasında benzer konularda eleştiriler getirmiş, bunun yanında Kartalkaya’daki yangın faciasında 78 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak “Yangın çıkabilir ama 78 kişi ölmez. Ölüyorsa nedeni usulüne uygun yapılmayan binalar ve denetimsizliktir. Çöken bir sistemdir” demişti. Bu açıklamaların ardından Cumhur İttifakı’ndan ardı ardına TÜSİAD7ı hedef gösteren açıklamalar yapılmış ve ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Arif Aras hakkında soruşturma başlatmıştı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

Related Posts

Otomobil devi açıkladı: Trump tarifeleri kârımızı 1,3 milyar dolar düşürecek

Toyota tarafından bugün yapılan bir açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın getirdiği gümrük tarifeleri sebebiyle şirketin sadece nisan ve mayıs aylarındaki kârında 1,3 milyar dolarlık bir düşüş beklendiği duyuruldu. Şirket, 2025 Nisan ayında başlayan …

Rekabet Kurumu’ndan süt sektörüne dev soruşturma: Çok sayıda şirket mercek altında!

Rekabet Kurumu, süt sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirket hakkında soruşturma başlattı.

Meta’dan dolandırıcılık uyarısı: Para göndermeden önce bu güvenlik araçlarını kullanın

Meta, çevrim içi dolandırıcılık karşıtı çalışmaları kapsamında, yatırım ve ödeme dolandırıcılıklarından korunmaya ilişkin önerileri ile platformda sunulan güvenlik araçlarını paylaştı.

AKP’li vekilden döviz alımına sınırlama önerisi: Vatandaşa yasaklansın, sadece ihracat ve ithalat yapanlar alabilsin

AKP’li vekilden döviz alımına sınırlama önerisi: Vatandaşa yasaklansın, sadece ihracat ve ithalat yapanlar alabilsin

İhracat yükseldi: Türk gıda ürünlerine talepte artış

İhracat yükseldi: Türk gıda ürünlerine talepte artış

Resmi Gazete’de yayımlandı: AVM niteliği taşımayan işletmeler AVM ifadesini kullanamayacak

Resmi Gazete’de yayımlandı: AVM niteliği taşımayan işletmeler AVM ifadesini kullanamayacak