Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Yeni Yıl Öncesi İçki ve Sigaraya Zam Geldi!

Yılbaşı öncesi idari para cezalarının hemen ardından, içki ve sigaraya zam haberi geldi. Cumhurbaşkanı kararıyla yüksek alkollü içkilerin ÖTV’si %13 artırıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, yeni yılda sigaraya da 5-7 lira zam beklendiğini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla alkollü içeceklerde maktu ÖTV tutarlarının %13 oranında artırılmasının ardından sigaraya da zam yolda.

Dündar, Mey grubuna ait ağır alkollü içki fiyatlarının %12.5 oranında zamlandığını duyurdu. Ayrıca, ocak ayında sigara fiyatlarına 5 ila 7 lira arasında zam beklendiğini söyledi.

TBYD Başkanı Dündar, “Zam yağmuru başladı. Zaten diğer gruplarda da zam peşinden gelecek. Bugün itibarıyla başladı, ocak ayını beklemeyecek firmalar” şeklinde konuştu.

Related Posts

Ankaralılara metro müjdesi! Projenin ayrıntılar belli oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara’nın değişen dinamiklerini ve imar yapısını da dikkate alarak yeniden oluşturdukları Esenboğa Metrosu’nun yeni projesini 2 aya kadar tamamlayacaklarını duyurdu.

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

TÜİK açıkladı: Mevsimsellikten arındırılmış haziran enflasyonu belli oldu

Dünyaca ünlü yatırım bankasından Türkiye için enflasyon ve faiz tahmini

Yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye için enflasyon ve faiz tahminini açıkladı. Banka, Merkez Bankası’nın temmuz ayında faiz indirimine başlayabileceğini belirtirken; politika faizinin yüzde 43.5’e çekilmesini beklediğini kaydetti.

Son 20 yılın istatistiği: Rusya büyümede tüm Batı ekonomilerini geride bıraktı

Rusya Devlet Başkanlığı Yabancı Ülkelerle Yatırım ve Ekonomik İşbirliği Özel Temsilcisi ve Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Dmitriyev, Rusya’nın son 20 yılda ekonomik büyüme konusunda tüm Batı ekonomilerini geride bıraktığını gösteren istatistiklere dikkat çekti.

Akaryakıt, sigara ve alkol fiyatlarına zam geliyor: ÖTV’deki ‘otomatik artış’ netleşti

Temmuz 2025 ÖTV zammı belli oldu. TÜİK’in açıkladığı Yİ-ÜFE oranı aylık yüzde 2.46 oranında arttı. Bu oran doğrultusunda akaryakıt, sigara ve alkol ürünlerine otomatik vergi zammı geldi. Peki, sigaraya ne kadar zam geldi? Benzin ve motorin zammı ne kadar oldu?

Bedelli askerlik ücretine zam yapıldı: Yeni tutar belli oldu!

Memur maaşlarına yapılan zam sonrası bedelli askerlik ücretinde artış yaşandı. Yeni zam oranları ve güncel bedelli askerlik tutarı yatırımcıların ilgisini çekiyor. Konuyla ilgili gelişmeler önümüzdeki günlerde netleşecek.