Şırnak’ta bazı bölgeler ‘geçici özel güvenlik bölgesi’ ilan edildi

Şırnak Valiliği 7 Bölgeyi Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Etti

Şırnak Valiliği, merkez ve ilçelerinde bulunan 7 bölgeyi 27 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında 15 gün süreyle ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan ettiğini duyurdu.

Valilik açıklamasında, vatandaşların mağdur olmaması için yetkili makamlardan izin almadan söz konusu bölgelere girmemeleri konusunda uyarıda bulundu. Belirtilen bölgeler, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile genel asayişin korunması amacıyla ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada; Bestler Dereler Bölgesi, Gabar Dağı Bölgesi, Cudi Dağı Bölgesi, Kurt Dağı Bölgesi, Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, İncebeldağları Bölgeleri, Altındağları Bölgesi ve Oymakaya Bölgesi’nin söz konusu kısıtlamadan etkilendiği belirtildi.

Vatandaşlar, belirtilen tarihler arasında söz konusu bölgelere gidebilmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında yetkili makamlardan izin almak zorunda oldukları vurgulandı. Aksi takdirde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 66’ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

Related Posts

LGS’deki şüpheler Meclis gündeminde: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e 6 soru!

MEB, dün LGS sonuçlarını açıklarken; bu yıl tam puan alan öğrenci sayısında rekor kırıldı. Sınavın zor olmasına rağmen tam puan alan öğrenci sayısının bir önceki yıla göre yüzde yüz oranında artması akıllara Cumhuriyet’in ortaya çıkardığı LGS skandallarını getirdi. İYİ Partili Turhan Çömez, soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı.

Erdoğan video mesajla katıldı… Srebrenitsa’da katliamın 30’uncu yılı anıldı

BOSNA Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırp birliklerince yapılan ve 8 binden fazla Boşnak sivilin acımasızca katledildiği soykırımın 30’uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yapay zekayla yazılan çocuk kitabı tepki çekti: ‘Sektörü doğrudan hedef alıyor’

İsviçre’de yapay zekanın yazıp resimlediği ‘Canavar Prenses’ adlı çocuk kitabı, kitap sektörü ve çocuk doktorlarının tepkisini çekti. Yazarlar ve yayıncılar, kampanyanın yaratıcı emeği değersizleştirdiğini ve sektörü tehdit ettiğini savunurken, doktorlar kitabın çocukların hayal gücünü olumsuz etkileyebileceğini belirtti.

Erdoğan’dan Ayasofya açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “5 yıl önce bugün zincirlerini kırıp Ezan-ı Muhammedilerle yeniden buluşturduğumuz Ayasofya, umarım ebediyen özgür kalır” dedi.

Türkiye sınırında panik anları: Mayınlar patlamaya başladı

Batı Trakya’da Yunanistan ile Türkiye sınırını oluşturan Meriç nehri bölgesinde çıkan yangın mayın patlamalarına neden oldu, paklama sesleri sınırın iki yanındaki köylerde panik yaşanmasına neden oldu.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.