‘Sıradışı tatil deneyimi’ diyerek nesli tükenen hayvanları kullandılar!


Pandaların Tatil Oteli Skandalı

Pandalar, sevimli tavırları ve görüntüleriyle insanların dikkatini çekiyor. Ancak bu sefer, Çin’deki bir otelin pandaları kötüye kullanmasıyla gündeme geldi. Liangjiang Tatil Oteli, tartışmalı bir faaliyette bulundu ve bu olay küresel çapta büyük tepki çekti.

Otelde sunulan “kırmızı panda temalı tatil” deneyimi, nesli tükenme tehlikesi altındaki kırmızı pandaların sabahları otel odalarına getirilerek uyandırma servisi hizmetini içeriyordu. Bu durum, pek çok kişiyi rahatsız etti.

Çin’in Chongqing Ormancılık Bürosu, konuyla ilgili harekete geçerek oteli uyardı. Otelin “yakın temaslı hayvan aktivitelerini” durdurması gerektiği ve benzer uygulamaların tekrarlanması halinde yasal işlem başlatılacağı belirtildi.

Devlet destekli gazetelerden Global Times da konuya sert tepki göstererek uygulamayı eleştirdi. Otel yetkilileri ise savunmalarında kırmızı pandaların yakındaki bir hayvanat bahçesinden geçici olarak alındığını ve dönüşümlü olarak görevlendirildiğini iddia etti.


Related Posts

Resmi Gazete’de bugün (30 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 30 Temmuz 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 30 Temmuz 2025 tarihli ve 32971 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Kızılırmak’ta Kaybolan İçin Arama Kurtarma

Nevşehir Gülşehir’de Kızılırmak’ta kaybolan Ahmet Şimşek için arama çalışmaları devam ediyor.

26 Madalya ile Gururlandık

Bakan Bak, EYOF 2025’te kazanan milli sporcuları tebrik etti, Türkiye’nin spor gücünü vurguladı.

Eskişehir’de trafodan çıkan yangında tarım arazisi küle döndü

Eskişehir’de trafodan çıkan yangında yaklaşık 50 dönüm tarım arazisi kül oldu.

Özel’den Terörsüz Türkiye Komisyonu açıklaması: “Bu komisyonun dışında kalınamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun dışında kalınamayacağını söyledi. Özel, “CHP’nin ön şartı ‘nitelikli çoğunlukla’ karar alınması.” dedi.

New York’ta gökdelene silahlı baskın

New York kentinin Manhattan’da yer alan 345 Park Avenue adresinde bugün akşam saatlerinde silahlı saldırı paniği yaşandı. AR-15 tipi saldırı tüfeğiyle donanmış bir saldırganın gökdelende dehşet saçtığı olayda bir polis memuru ve altı sivil vuruldu …