Sahte içki can almaya devam ediyor: Ankara’da ölü sayısı yükseldi

İl Emniyet Müdürlüğü Sahte İçki Operasyonları ile 155 Şüpheliyi Gözaltına Aldı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üreticileri ve satıcılarına yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Yaklaşık 3 aylık süren operasyon kapsamında ekipler, Ankara merkezli olarak Konya, Düzce, Eskişehir, Niğde, İzmir ve İstanbul olmak üzere 7 farklı ilde toplamda 56 operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlar sonucunda 155 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında 35 kişinin tutuklandığı, 37 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı.

Ayrıca operasyonlarda toplam piyasa değeri yaklaşık 150 milyon lira olan 19 bin 935 şişe sahte içki ile 7 etil alkol damıtma kazanı, toplam 240 ton sahte içki yapımında kullanılan etil ve metil alkol ile 7 bin 63 sahte içki yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Sahte İçki Nedeniyle 65 Kişi Hayatını Kaybetti

Öte yandan; geçen yıl aralık ayından bu yana Ankara’da sahte içki nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 65’e yükseldiği ve hastanelerde entübe olanların sayısının 15 olduğu belirtiliyor. Sahte içki nedeniyle yaşamını yitiren kişilerin yaş ortalamasının 60 olduğu da kamuoyuna yansıdı.

Related Posts

İsrailli üst düzey yetkili: Hamas kabul ederse ateşkes önümüzdeki hafta gerçekleşebilir

İsrail medyasına göre, ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkili, Hamas’ın son esir takası ve ateşkes anlaşması teklifine 24 saat içinde yanıt vereceğine inandıklarını belirterek, “Kabul ederlerse, ateşkes önümüzdeki hafta gerçekleşebilir” dedi.

Silah bırakma süreci başlıyor, Öcalan ne mesaj verecek?

Öcalan’ın mesajının ardından önümüzdeki hafta sonuna doğru Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminde bir bölgede silah bırakma sürecinin ilk adımı atılacak

Zehirli bitki alarmı: Dokununca yakıyor, güneşle kör edebiliyor!

Avrupa’nın kalbinde, Kuzey İtalya ormanlarında tehlikeli bir bitki hızla yayılıyor: Mantegazza’nın domuz otu. İlk bakışta sıradan bir yabani ot gibi görünse de, bu istilacı tür ciltte ciddi yanıklara, DNA hasarına ve hatta körlüğe yol açabiliyor.

Kulis | Erdoğan, AKP’li vekillere açıkladı: PKK’nın teslim edeceği silahlar ne olacak?

Kulis | Erdoğan, AKP’li vekillere açıkladı: PKK’nın teslim edeceği silahlar ne olacak?

Balık tutan kişiyi ‘İki saattir bir balık tutamadın’ diyerek dövüp denize attı, eşyalarını gasp etti

Samsun’un İlkadım ilçesinde Umutcan Baysal (19), sahilde balık tutan kişiyi ‘2 saattir bir balık tutamadın’ diyerek darbedip denize attıktan sonra ehliyet, banka kartı ve montunu alıp kaçtı. Aynı gün ifade işlemleri için gittiği adliyedeki pano ve tabelalara zarar veren Umutcan Baysal, yakalanıp, tutuklandı.

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek