OpenAI, X’e rakip olacak yeni sosyal medya platformu geliştiriyor

OpenAI, Yeni Sosyal Medya Platformu Üzerinde Çalışıyor

Yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, ChatGPT’nin arkasındaki güçlü teknolojiyi kullanarak kendi sosyal medya platformunu geliştirmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili sızan bilgilere göre, OpenAI CEO’su Sam Altman, dış uzmanlardan geri bildirimler alarak projeyi şekillendiriyor.

İlk aşamada olan projenin odak noktası, ChatGPT’nin etkileyici görüntü üretme yeteneklerinden ilham alarak oluşturulan bir prototip üzerinde yoğunlaşıyor.

Yeni platformun, bağımsız bir uygulama mı yoksa ChatGPT ile entegre bir özellik mi olacağı ise henüz kesinlik kazanmış değil.

Altman ve Musk Arasında Rekabet Yükseliyor

OpenAI’nin sosyal medya sektörüne adım atması, Sam Altman ve Elon Musk arasındaki rekabeti daha da kızıştırabilir.

Geçtiğimiz şubat ayında Elon Musk’ın OpenAI’ı büyük bir miktarla satın almak istemesine karşın, Altman da esprili bir dille Twitter’ı (şimdiki adıyla X) satın alma teklifinde bulunmuştu.

Related Posts

Bilim dünyasında ezber bozan bulgu: Beyin, sadece şekeri değil yağı da enerjiye çeviriyor

ABD’de bilim insanları, beyin hücrelerinin yalnızca glikoz değil, yağları da enerji için kullanabildiğini ortaya koydu. Bu buluşun, Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif rahatsızlıkların yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde bilim insanlarına yardımcı olabileceği öngörülüyor.

Yanında telefon olmadan Whatsapp’a girilir mi?

İnsanlar zaman zaman telefonlarını evde unutabiliyorlar. İş yerlerinde ise bilgisayardan Whatsapp’a bağlanması gerektiğinde sorun oluyor. Bu sorunun çözümü bulundu. İşte tüm detaylar… İlk önce Whatsapp’ı açmak istediğiniz bilgisayardan Web Whatsapp …

Katlanabilir iPhone üretimi sonbaharda başlayabilir

Katlanabilir telefon furyasına hala girmemiş olan Apple’ın üretime önümüzdeki aylarda başlayacağı ve yeni modelin 2026’da çıkacağı iddia ediliyor.

185 gün şartını sağlamayan araç kapıda kalacak: Yola çıkarken dikkat!

Yurtdışında ikamet edenler bu kurala dikkat etmeniz gerekiyor. Türkiye’ye giriş yapmadan önce mutlaka kontrol edin.

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Nvidia’dan yapay zeka uyarısı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.