Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi




MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, PKK lideri Abdullah Öcalan‘ın mesajına ilişkin “Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.” dedi.

DEM Parti heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mesajda “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadelerine yer verildi.

“Genel başkanımızın bu süreçte önemli bir rolü var”

Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi. Kanal 7’de katıldığı programda Öcalan’ın açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Genel Başkan’ımızın Meclis’in açılış günündeki DEM Partililerle olan teması ve arkasından yapılan grup toplantılarında yaptığı çağrılar bu süreci hızlandırdı. Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılması mümkün oldu. Bu çağrının bir devlet politikası şeklinde devam etmesi bu süreci bugünkü aşamaya getirdi. Sabah açıklama yapıldı. Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.”


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

Gizli Kamera Skandalı: 2 Tutuklama

Sapanca’da bungalovda gizli kamera bulan aile, işletme sahibi ve arkadaşının tutuklanmasına yol açtı.

DEM Parti: ‘Emine Ocak’ın mirası, adalet mücadelemizde yaşamaya devam edecektir’

DEM Parti, Cumartesi Anneleri’nden Emine Ocak’ın hayatını kaybetmesine ilişkin, “Kaybedilen evladının akıbetini sormaktan bir an olsun vazgeçmeyen Emine Anne’nin mücadelesi, bu topraklarda adalet arayan herkesin yolunu aydınlatmaya devam edecek. Emine Ocak’ın mirası, adalet mücadelemizde yaşamaya devam edecektir” mesajını paylaştı.

Gülben Ergen çileden çıktı: ‘Neden’ isyan etti!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki bir semt pazarında bıçaklı saldırı sonucu öldürülen Mattia Ahmet Minguzzi’nin annesi Yasemin Minguzzi, infaz yasasının değişmesi için Bakırköy Meydan’da oturma eylemi başlattı. Sanatçı Gülben Ergen de destek verdi.

HÜDA PAR’dan Bakan Yusuf Tekin’e ziyaret

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette eğitim sistemine dair çeşitli talepler ve öneriler gündeme geldi.

Mahkeme, Vefat Eden Gazeteci Nihat Genç’in SGK Tarafından Karşılanan İlaç Bedelinin İadesine Karar Verdi

Akciğer kanseri tanısıyla 69 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Nihat Genç’in 3. doz ilacını karşılayan Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) bedelin geri ödenmesi yönünde karar çıktı.

Ahmet Özer’den operasyonlara ilişkin açıklama: ‘Bahçeli durumdan rahatsız!’

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer tutuklanmasının yeni açılım sürecine olan etkilerine değinerek, “Bahçeli, CHP’ye karşı yürütülen siyasi operasyonların barış sürecine zarar verdiğinin farkında” dedi.