Kayserili Şefler, Pastırmalı Balık ile Altın Madalya Kazandı

Pastırmalı Balık İle Altın Madalya Kazanan Kayserili Şeflerden Büyük Başarı

KAYSERİ – Avrupa’nın en prestijli mutfak etkinliklerinden biri olan 20. Uluslararası Mutfak Festivali’nde Kayseri’den katılan şefler, pastırma ve levrek kombinasyonuyla altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiler.

20. Uluslararası Mutfak Festivali, 01-05 Nisan 2025 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Supetar kentinde gerçekleşti. 38 farklı ülkeden 600’ün üzerinde şefin yarıştığı etkinlikte, gastronomi alanında adından söz ettiren Kayseri, Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Dr. Mustafa Ülker ve Erciyes Koleji Mutfak Şefi Naci Dündar Kayseri’yi temsil ettiler. Ülker ve Dündar, yarışmada Kayseri pastırmasını kullanarak farklı bir lezzet deneyimi sunarken, jüriden büyük beğeni topladılar. Dr. Mustafa Ülker kategori birincisi olurken, Şef Naci Dündar ise altın madalyayı kente getirdi.

Yarışma sonrasında konuşan Dr. Mustafa Ülker, “Hırvatistan’ın Supetar kentinde düzenlenen Uluslararası Mutfak Festivali’ne Kayseri’den biz katıldık. Kayseri pastırmasını uluslararası lezzet levrekle birleştirdik ve füzyon bir mutfak şöleni yarattık. Jüriden aldığımız övgüler bizi gururlandırdı. Mentor kategorisinde birinci oldum ve başarımızı taçlandırdık” ifadelerini kullandı.

Altın madalya sahibi Şef Naci Dündar ise duygularını şu şekilde dile getirdi: “Uluslararası alanda başarılı olmayı hiç düşünmemiştim ama Dr. Mustafa Ülker’in öncülüğüyle bu başarıyı elde ettik. Anadolu’nun lezzetleriyle fark yaratmayı başardık. Herkesin beğenisini kazandık ve bu bize büyük bir mutluluk verdi.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Genel

Related Posts

Yeni okul kıyafetleri nasıl olacak? Ayrıntılar belli oldu

Yeni eğitim-öğretim yılı yaklaşıyor. Bu yıl okullarda tek tip kıyafet uygulamasına geri dönülecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uygulamanın ayrıntılarını açıkladı.

2025 DGS sonuç tarihi: DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2025 sonuç tarihi, sınava katılan adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. DGS, ön lisans mezunlarının lisans programlarına geçiş yapabilmeleri için her yıl uygulanıyor ve sınav sonrası gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevriliyor.Bu yıl da 20 Temmuz tarihinde uygulanan DGS sınavının ardından adaylar artık sonuçları bekliyor. Peki, 2025 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Nevşehir Kültür Yolu Festivali Michelin müjdesiyle coşkulu başladı

Nevşehir Kültür Yolu Festivali Michelin müjdesiyle coşkulu başladı

Sosyal Ağ 2 geliyor: Başrol için düşünülen isimler belli oldu

Sosyal Ağ 2 geliyor: Başrol için düşünülen isimler belli oldu

Assos’ta 2 bin 200 yıllık tiyatro restore edilecek

Assos’ta 2 bin 200 yıllık tiyatro restore edilecek

Balat’ta “Sıfır Artı” sergisi açıldı

Balat’ta “Sıfır Artı” sergisi açıldı