İngiltere Başbakanlık Sözcüsü: Filistinli siviller geri dönebilmeli

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, Donald Trump’ın Ürdün ve Mısır’a Filistinli Mültecilere Daha Fazla Destek Verme Çağrısını Değerlendirdi

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ürdün ve Mısır’a daha fazla Filistinli mülteci alma çağrısına yanıt vererek, “Filistinli siviller geri dönebilmeli ve hayatları ile evlerini yeniden inşa edebilmeli.” dedi. Başbakanlık Sözcüsü, ülkede ve dünyada yaşanan gelişmelerle ilgili İngiliz medyasına açıklamalarda bulundu.

Trump’ın, Ürdün, Mısır ve diğer Arap ülkelerine daha fazla Filistinli mülteci kabulü ve yerleşim inşası yapma çağrısına cevap veren Sözcü, “Filistinli sivillerin geri dönmesi ve hayatlarını tekrar inşa etmelerine olanak sağlanmalıdır. Dışişleri Bakanı’nın da belirttiği gibi Gazzeliler, evlerini, sevdiklerini ya da hayatlarını kaybettiler. Son 14 ayda yaşanan çatışmalar bir kabus gibiydi. Bu yüzden İngiltere, sürekli olarak Gazze’deki çatışmaların son bulması için çaba harcamaktadır.” şeklinde konuştu.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın Trump’la yapılan telefon görüşmesine de değinen Başbakanlık Sözcüsü, görüşmenin çok sıcak ve yapıcı geçtiğini vurguladı. Ancak, NATO ülkelerinden savunmaya harcanan milli gelirin %5’e çıkarılması talebinin gündeme gelip gelmediği konusundaki soruları yanıtsız bıraktı. Sözcü, savunma harcamalarının %2,5’e çıkarılmasıyla ilgili hükümet planları olduğunu ifade etti.

İngiltere’nin tarihi zaferlerinden biri olan Agincourt Savaşı’nın bir denizaltıya isim olarak verilmesi planına ilişkin açıklamalarda bulunan Sözcü, “Ülkemizin askeri tarihine gururla bakıyoruz. Bu nedenle akıllı denizaltı sınıfında üretilen 7’nci denizaltıya HMS Achilles adını verdik. HMS Achilles, İkinci Dünya Savaşı’nda birçok savaş madalyası kazanan bir geminin adıydı. Bu isim, özellikle ikinci dünya savaşının Avrupa ve Japonya zaferlerinin 80. yıl dönümünde daha da anlam kazanmaktadır.” şeklinde konuştu. (AA)

Related Posts

Resmi Gazete’de bugün (30 Temmuz 2025 Resmi Gazete kararları)

Resmi Gazete’de 30 Temmuz 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var? İşte 30 Temmuz 2025 tarihli ve 32971 Sayılı Resmi Gazete ayrıntıları.

Kızılırmak’ta Kaybolan İçin Arama Kurtarma

Nevşehir Gülşehir’de Kızılırmak’ta kaybolan Ahmet Şimşek için arama çalışmaları devam ediyor.

26 Madalya ile Gururlandık

Bakan Bak, EYOF 2025’te kazanan milli sporcuları tebrik etti, Türkiye’nin spor gücünü vurguladı.

Eskişehir’de trafodan çıkan yangında tarım arazisi küle döndü

Eskişehir’de trafodan çıkan yangında yaklaşık 50 dönüm tarım arazisi kül oldu.

Özel’den Terörsüz Türkiye Komisyonu açıklaması: “Bu komisyonun dışında kalınamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun dışında kalınamayacağını söyledi. Özel, “CHP’nin ön şartı ‘nitelikli çoğunlukla’ karar alınması.” dedi.

New York’ta gökdelene silahlı baskın

New York kentinin Manhattan’da yer alan 345 Park Avenue adresinde bugün akşam saatlerinde silahlı saldırı paniği yaşandı. AR-15 tipi saldırı tüfeğiyle donanmış bir saldırganın gökdelende dehşet saçtığı olayda bir polis memuru ve altı sivil vuruldu …