Hrant Dink cinayeti: Kamu görevlilerinin yargılandığı dava ertelendi

Hrant Dink Davasında Yeni Gelişme: Duruşma 7 Şubat’a Erteledi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Yargıtay kararının bozulmasının ardından başlayan yargılama süreci devam ediyor. Dünkü duruşma, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma saat 11.30’da başladı ve tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Dink’i öldüren Ogün Samast ise Trabzon Adliyesi’nden SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

Sanıklardan İtiraz Geldi

Mahkemede sanıklardan Muharrem Demirkale, suçlamaları reddederek “Benim bu cinayetle hiçbir ilgim yok” dedi. Diğer sanık Yavuz Karakaya ise, Ogün Samast’ın olay günü beyaz bir araç kullanıldığını iddia etmesiyle ilgili çelişkili olduğunu belirtti.

Diğer bir sanık Veysel Şahin ise suçsuz olduğunu iddia ederek, “Bu suçların hiçbirini işlemedim. Deliller ve tanıklar bana karışık bir şekilde suçlamalar getiriyor. Ogün Samast ve diğer sanıkları tanımıyorum. Tutukluyum ama kaçma niyetim yok. Tahliye talep ediyorum” şeklinde savunma yaptı.

Duruşma Ertelendi

Mahkeme heyeti, Hasan Durmuşoğlu’nun dinlenememesi nedeniyle duruşmayı 7 Şubat 2025 tarihine erteledi.

Mütalaa ve İddialar

Mütalaada, sanıklardan bazıları hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Ancak diğer bazı sanıkların dosyalarında yeterli delil olmadığından dolayı beraatleri istendi. Firari sanık Faruk Sarı’nın dosyası ise ayrıldı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Özgür Özel’in duyurduğu anketin detayları belli oldu

Özgür Özel, Trabzon mitinginde açıkladığı temmuz anketine göre AKP’nin yüzde 30’un altına düştüğünü, CHP’nin ise kararsızlar dağıtıldığında yüzde 40,6 oy oranıyla birinci parti olduğunu duyurdu.

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Özgür Özel, ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinginde İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’da konuşuyor

Eskişehir’de Arama Kurtarma Sertifika Töreni

Eskişehir’de 1044 kişiye arama kurtarma sertifikası verildi, afetlere hazırlığın önemi vurgulandı.

Brezilya’dan ABD’ye Bolsonaro yanıtı: ‘Keyfi ve tamamen asılsız’

Brezilya Cumhurbaşkanı Luiz Inacio Lula da Silva, eski Brezilya cumhurbaşkanı Bolsonaro’ya açılan davada vazife alan yargı mensuplarının vizelerinin ABD yönetimi tarafından iptal edilmesini “keyfi ve tamamen asılsız” olarak niteledi.

Siyasi parti liderlerinden Altan Öymen için taziye mesajları

93 yaşında hayatını kaybeden eski CHP Genel Başkanı, yazarımız Altan Öymen için siyasi parti liderlerinden taziye mesajları geldi.

Dervişoğlu: Türkiye’nin Birliğine İhtiyacı Var

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, birliğin önemine vurgu yaparak Cumhuriyet’e sahip çıkacaklarını belirtti.