Gazeteci Hande Fırat’ın bilinmeyenleri… Geçmişini anlattı

Gazeteci Hande Fırat’ın Babasıyla Olan Anıları ve Özel Hayatı

Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat, yakın arkadaşı Eğitimci Ebru Doğru’nun “Ebru Doğru ile Çok Geç Olmadan” adlı Youtube kanalında duygusal anlar yaşadı. Fırat, babasını, geçmişini ve bilinmeyenleri anlattığı “Devri Amber” adlı kişisel sergisine dair önemli detayları paylaştı.

Fırat, kendisinin, annesinin ve kızı Nehir’in ortak özelliğinin çocuk yaşta babalarını kaybetmek olduğunu dile getirdi ve bunu ‘ölüm döngüsü’ olarak nitelendirdi.

Program sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşı döken Fırat, babasını yakışıklı, çapkın ve entelektüel olarak tanımlayarak şiirler yazdığını ve bir şiir kitabına sahip olduğunu açıkladı. Fırat, annesiyle babasının boşandığını ve babasının ikinci evliliğini yaptığını belirtti.

Babasının yıllar sonra annesine geri döndüğünü ve tekrar evlendiğini aktaran Fırat, babasının ölüm saatine dair dokunaklı bir anıyı paylaştı. Babasının ölüm anında yanında olmadığını fark edip bir arkadaşının evine gittiğini ve babasının öldüğü anı orada yaşadığını anlattı.

Fırat, “Devri Amber” sergisine hazırlanırken yıllardır okumadığı günlüklerini eline alarak içsel bir yolculuğa çıktığını ve bu sergiyi bir döngüyü kırmak için yaptığını belirtti. Ölüm döngüsünü kırmak amacıyla sergi hazırladığını ifade etti.

Ebru Doğru ile olan telefon görüşmesinde kızı Nehir’in babasını kaybetme sürecini anlatan Fırat, Nehir’in duygusal yanıtını paylaştı. Programda mesleği hakkında da konuşan Fırat, gelecekte mesleğini bırakmayı düşünmediğini ancak zamanın her şey için olduğunu vurguladı.

Related Posts

Hayal kırıklığı Trump’ın tavrını değiştirdi: Sabah güzel konuşuyor akşam bomba yağdırıyor

ABD Başkanı Trump, Ukrayna’ya Patriot hava savunma sistemleri göndereceklerini açıkladı. Trump, “Avrupa Birliği ödeyecek, biz göndereceğiz” dedi ve barış görüşmeleri sırasında Putin’in kendisini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

Trump’tan ‘suikast’ suçlaması: Olmaması gereken hatalar yapıldı

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz 2024’te uğradığı suikast girişimine ilişkin, “Olmaması gereken hatalar yapıldı.” dedi.

Gazze can kaybında son durum!

İsrail, Gazze Şeridi’ne yoğun saldırılarını sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde son 24 saatte 59 can kaybının kayıtlara geçtiği, 208 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Sözde yardım dağıtımları sırasında 17 …

LGS’deki şüpheler Meclis gündeminde: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e 6 soru!

MEB, dün LGS sonuçlarını açıklarken; bu yıl tam puan alan öğrenci sayısında rekor kırıldı. Sınavın zor olmasına rağmen tam puan alan öğrenci sayısının bir önceki yıla göre yüzde yüz oranında artması akıllara Cumhuriyet’in ortaya çıkardığı LGS skandallarını getirdi. İYİ Partili Turhan Çömez, soru işaretlerini Meclis gündemine taşıdı.

Erdoğan video mesajla katıldı… Srebrenitsa’da katliamın 30’uncu yılı anıldı

BOSNA Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te Sırp birliklerince yapılan ve 8 binden fazla Boşnak sivilin acımasızca katledildiği soykırımın 30’uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Yapay zekayla yazılan çocuk kitabı tepki çekti: ‘Sektörü doğrudan hedef alıyor’

İsviçre’de yapay zekanın yazıp resimlediği ‘Canavar Prenses’ adlı çocuk kitabı, kitap sektörü ve çocuk doktorlarının tepkisini çekti. Yazarlar ve yayıncılar, kampanyanın yaratıcı emeği değersizleştirdiğini ve sektörü tehdit ettiğini savunurken, doktorlar kitabın çocukların hayal gücünü olumsuz etkileyebileceğini belirtti.