Finlandiya: Deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere kesin yanıt vereceğiz

Finlandiya Başbakanı Deniz Altı Altyapısına Müdahale Uyarısında Bulundu

Finlandiya ve Estonya arasındaki elektrik şebekesi EstLink 2’nin ve Baltık Denizi’ndeki 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında kesinti yaşanması üzerine Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, deniz altı altyapısına yönelik şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceklerini belirtti.

Finlandiya’nın YLE haber ajansına göre, şebeke operatörü Fingrid tarafından yapılan açıklamada, dün yerel saatle 12.26’da şebekede kesinti yaşandığı bildirildi.

Yetkililer, EstLink 2’nin yanı sıra Baltık Denizi altından geçen 4 telekomünikasyon kablosunun bağlantısında da kesinti yaşandığını açıkladılar.

Finlandiya Başbakanı Petteri Orpo, konuyla ilgili yapılan soruşturmanın devam ettiğini duyurduğu bir açıklamayı X hesabından paylaştı.

Orpo, daha sonra yaptığı basın açıklamasında, ülkesinin deniz altı altyapısına şüpheli müdahalelere karşı kesin bir yanıt vereceğini vurguladı.

Finlandiya Sınır Güvenlik ekipleri, kesintinin yaşandığı esnada bölgeden geçtiği iddia edilen Rusya’ya ait olduğu düşünülen bir gemiden bahsetti.

Ekipler, gemiyi kıyıya yönlendirdikten sonra yaptıkları incelemede, geminin çapalarının yerinde olmamasının “şüpheli” olduğunu belirtti. Yetkililer, geminin çapalarının kablolara zarar verme olasılığını değerlendirdi.

Batı ülkelerinin yaptırımlarına karşı Rusya’nın petrol ve mallarını gizlice taşımak amacıyla elverişsiz ve eski tankerlerden oluşan gizli “gölge filo” kurduğu iddiaları da bulunuyor. (AA)

Related Posts

Gazze’de can kaybında son durum

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar nedeniyle can kaybı 52 bin 810’a, yaralı sayısı 119 bin 473’e yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları aralıksız devam ederken, sivil can kaybı artıyor. Filistin …

CHP Gençlik Kolları Başkanı: Gençler İmamoğlu’na sahip çıkıyor

CHP Gençlik Kolları Başkanı Aydın, “Gençler, Ekrem İmamoğlu şahsında umuduna, geleceğine ve ülkesine sahip çıkıyor” dedi.

Sapanca Gölü’nde hareketli dakikalar: Pedallı kanoyla alabora olan 3 kişi kurtarıldı

Sapanca Gölü’nde yunus diye tabir edilen pedallı kanoları alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı.

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Aldatıldığını öğrenmişti: Genç kadın fare zehriyle öldürüldü

Ülkeler imzaları attı: Avrupa savaşa hazırlanıyor

Avrupa’da güvenlik dengeleri yeniden şekillenirken, Fransa ile Polonya savunma ve enerji alanlarında tarihi bir iş birliği anlaşması imzalıyor. Anlaşma, nükleer caydırıcılık dahil olmak üzere karşılıklı savunma taahhütleri içeriyor.

Putin, Kremlin Sarayı’nda Zafer Günü resepsiyonu verdi

Tüm baskı ve engellemelere rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Moskova’da bulunan yabancı lider ve konuklar adına Kremlin Sarayı’nda Rus lider Putin tarafından resepsiyon verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir