Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Öğrencileri TEKNOFEST’te Zirve Hedefliyor

Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Model Uçak Kulübü TEKNOFEST İçin Hazırlanıyor

Malatya Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi’nde faaliyet gösteren Model Uçak Kulübü, TEKNOFEST’e katılarak yeni başarılar elde etmeyi planlıyor.

Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Müdürü Ramazan İlhan, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören şehirde öğrencilerin teknoloji bilgisini artırmak amacıyla Model Uçak Kulübü’nü kurduklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl YKS’de Türkiye birincisi çıkan okullarında akademik başarıların yanı sıra kültürel ve teknolojik faaliyetlere de önem verdiklerini vurgulayan İlhan, öğrencilerin havacılığa ilgi duymalarını ve hava teknolojisine olan meraklarını geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Fethi Gemuhluoğlu Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Güran ise öğrencilerin okulda kulüp etkinliklerine katılarak havacılığa olan ilgilerini artırmalarını ve vakitlerini verimli bir şekilde geçirmelerini istediklerini dile getirdi.

“Öğrencilerimizi geleceklerinde havacılık alanında çalışabilecek bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Bu nedenle burada kendi tasarladığımız uçaklar üzerinde çalışıyoruz” diyen Güran, hedeflerinin mühendislik alanında yetenekli öğrenciler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Kulüp Kaptanı Berkay Arda Yılan, “Gözümüz Yükseklerde” takımıyla TEKNOFEST’e katılacaklarını ve yarışmada okullarını temsil ederek Türkiye derecesi elde etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin heyecanlı olduğunu belirten Yılan, ürettikleri uçağın acil durumlarda görev yapabileceğini ve bu sayede deneyim kazandıklarını ifade etti.

Diğer bir öğrenci Mustafa Fatih Delikurt ise gelecekte Selçuk Bayraktar gibi başarılı kişiler olmayı ve onlardan ilham almayı hedeflediklerini söyledi.

Kulübün pilotu olan Davut Tuğra Mutlu, pilotluk deneyimini geliştirmek istediğini belirterek simülasyon çalışmalarına katıldığını dile getirdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Kaynak: AA / Yeter Erdine – Güncel

Related Posts

Hava durumu tahminleri il il 7 Mayıs 2025 | Yarın hava nasıl olacak? İstanbul’da yağmur var mı? Meteoroloji’den Marmara için sağanak uyarısı!

Son dakika hava durumu tahminleri il il Meteoroloji tarafından yayınlandı. İstanbul’da sıcaklıklar etkisini artırırken, sağanak uyarısı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu değerlendirmelerine göre çarşamba günü Edirne, Kırklareli, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Malatya, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde sağanak yağış etkili olacak. İstanbul’da ise sıcaklık yarın 27 dereceye kadar çıkacak. Mevsim normalleri üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, Pazar günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı tahmin ediliyor. Peki, yarın hava nasıl olacak? İstanbul’da yağmur var mı? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir ve il il 7 Mayıs hava durumu raporu.

Kariyer planlamasında parayı değil kişisel gelişimi önemsiyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) eğitim alan öğrencilerin kariyer gelişimlerinin incelenmesine yönelik araştırma yapıldı. Buna göre öğrencilerin, kariyer planlamasında maddi kazanç yerine kişisel gelişimlerine öncelik verdikleri belirlendi.

MEB İOKBS soruları ve cevapları yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

İOKBS Bursluluk Sınavı soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) online sistemi ODSGM üzerinden yayımlanacak. Peki, MEB İOKBS soruları ve cevapları yayımlandı mı, ne zaman yayımlanacak?

Pazartesi ilk ders ‘Afet Farkındalığı Eğitimi’

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 28 Nisan Pazartesi günü, kent genelindeki tüm resmi ve özel okullarda ilk dersin ‘Afet Farkındalık Eğitimi’ olarak işlenmesine karar verdi.

2025 ALES/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/1 soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı mı?

ALES/1 sınavı, 13 Nisan Pazar günü ÖSYM tarafından 94 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Peki, 2025 ALES/1 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES/1 soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı mı?

Karapınar’da İlkokul Öğrencileri Arasında Halı Saha Turnuvası Düzenlendi

Karapınar ilçesinde ilkokul öğrencileri arasında halı saha turnuvası düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karapınar Belediyesi iş birliğinde düzenlenen turnuvayı, Yunus Emre İlkokulu kazandı. Belediye Başkanı İbrahim Önal, “Bu tür …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir