Fed faiz kararı sonrası gözler altın ve dolarda: Dikkat çeken tahminler

Fed, Politika Faizini %4.25-4.50 Aralığında Sabit Tutma Kararı Aldı

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizi kararını açıkladı. Piyasa beklentileriyle doğrusal olarak değiştirmedi ve politika faizini yüzde 4.25-4.50 aralığında sabit tutma kararı aldı.

Fed’den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi. Açıklamada, “Enflasyon bir miktar yüksek kalmaya devam ediyor.” değerlendirmesi yer aldı.

Düşüş Bekleniyor

3. Göz Danışmanlık Kurucusu Hikmet Baydar, Milliyet gazetesine FED’in kararını değerlendirdi:

“Beklenti dahilinde olduğu için piyasalarda büyük bir hareketlilik beklemiyorum. Altında bir miktar kar realizasyonu gelebilir. Faiz indirimi beklentisi piyasada altını yukarı çeken bir faktördü. Ons altında 3304 dolar seviyelerine kadar düşüş olursa şaşırmayacağım.”

Gram altın da tıpkı ons altın gibi yüzde 1.25 civarında ekside. Gram altında bir miktar çekilme olabilir. Burada kısa süre içerisinde 4 bin 100 TL’nin altını biraz görebiliriz” Hikmet Baydar, doların hareketlerini değerlendirerek “Yurt dışında dolar diğer para birimlerine karşı dalgalı hareket edecektir. Euro/dolar paritesi 1.1357’de. Şu an için piyasa beklentisine göre bir sonuç açıklandığı için paritelerde oynaklık söz konusu değil” dedi.

Related Posts

Kripto para piyasası yükselişe geçti: Bitcoin ne kadar?

Bitcoin’in fiyatı, ABD ve Çin arasında başlaması beklenen ticaret görüşmelerinin etkisiyle 7 Şubat’tan bu yana ilk kez 100 bin doları aştı. Kripto para piyasasının toplam değeri 3 trilyon 110 milyar dolara yükselirken, Ethereum da yaklaşık yüzde 11 değer kazandı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

Bayraktar AKINCI’dan başarılı test! Gök Vatan’ın vurucu gücüne güç kattı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, ROKETSAN tarafından geliştirilen TEBER-83 güdüm kitinin ilk atış testini başarıyla tamamladı.

İngiltere Merkez Bankası politika faizi indirdi

İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini piyasa beklentilerine paralel şekilde 25 baz puan indirerek yüzde 4,25’e çekti.

Romanya perakende satışlarda aylık düşüş

Romanya’da perakende satışlar Mart 2025 itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,4 oranında arttı. Ancak bu artış, Şubat ayında revize edilerek yüzde 4,7’ye çıkarılan büyüme oranına kıyasla belirgin bir yavaşlama gösterdi. Aylık bazda ise …

Putin: ‘Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda’

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, Çin otomobillerinin ana ithalatçısı konumunda ve Çin’in otomobil üretimini Rusya’da gerçekleştirmek için attığı adımlardan ötürü memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir