Enerji ithalatı mart ayında arttı

Mart Ayında Türkiye İthalatı Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre, mart ayında Türkiye’nin toplam ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre %2,2 artarak 30 milyar 610 milyon 139 bin dolar seviyesine ulaştı.

Enerji ithalatı kapsamında değerlendirilen “mineral yakıtlar, mineral yağlar, bitümenli maddeler, mineral mumlar” gibi ürünlerden oluşan kısmı ise 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar olarak belirlendi.

Geçen yılın aynı ayında bu rakam 5 milyar 511 milyon 248 bin dolar seviyesindeydi ve enerji ithalatı yıllık bazda %6,4 artış gösterdi.

Enerji ithalatı içinde yer alan ham petrolün miktarı ise %6,6 azalarak 2 milyon 504 bin 129 ton oldu.

Related Posts

TCMB Başkanı Karahan: Talep dezenflasyonu etkilerse gereken önlemleri alırız

TCMB Başkanı Karahan, TCMB Genel Kurul toplantısında konuştu. Karahan, “Talep dezenflasyonu etkilerse gereken önlemleri alırız” dedi.

Bakan Kurum’dan Kanal İstanbul sorusuna cevap

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum “Kanal İstanbul ile ilgili bir konu şu anda gündemimizde yok” dedi. Bakan Kurum ayrıca “Kanal İstanbul üzerinden polemik yaratmak, konuyu başka alanlara çekmek çabası milletimiz nezdinde karşılıksız kalacaktır.” diye ekledi.

Asya borsaları karışık seyrediyor: 30 Nisan 2025 Çarşamba Asya borsalarında son durum

Asya borsalarında, Çin’de ekonomik aktiviteye ilişkin beklentilerin altında açıklanan makroekonomik veriler ve tarifelere yönelik belirsizliklerin etkisiyle karışık seyir izleniyor.

‘Yatırımı çok güçlü destekleyeceğiz’

Enflasyonun Merkez Bankasının hedef patikası içerisinde kalacağının altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Programda herhangi bir değişikliğe ihtiyaç yok. Büyümede bir yavaşlama söz konusu olabilir. Yatırım ayağını çok güçlü destekleyeceğiz” dedi.

İsrail’den tarife hamlesi: Tel Aviv, ABD’ye ticari imtiyaz hazırlığında

İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanı Barkat, ABD ile tarifeler konusunda daha iyi bir anlaşmaya varılabilmesi için ABD’ye bazı imtiyazlar sağlanabileceğine işaret etti.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir