Domates sosunu salçaya çeviriyor! Tarifi çok kolay, kaşık taktiği yeterli

Domates sosu, ısıtılmış süzülmüş domateslerden yapılan ve içine hiçbir baharat veya çeşni eklenmemiş koyu, pürüzsüz bir sıvıdır. Genellikle soslarda, çorbalarda ve güveçlerde kullanılır.

Domates salçası domates sosundan daha koyu ve daha keskindir çünkü domatesler çok daha uzun süre pişirilir. Domates salçası hemen hemen bütün yemeklerde kullanılır.

Domates sosu ve domates salçası sıklıkla birbirinin yerine kullanılabilir, ancak her iki malzemenin kıvamı ve lezzeti çok farklı olduğundan, birbiri yerine kullandığınız malzemelerin miktarını değiştirmeniz gerekecektir.

Domates sosu ve domates salçası, pişmiş ve süzülmüş domateslerle yapılır. Ancak yine de farklı kıvam ve yoğunluk seviyelerine sahip farklı ürünlerdir. Ancak yine de birbirinin yerine kullanılabilirler.

Domates sosu yerine domates salçası kullanmak için suyla seyreltmeniz gerekir. Domates püresi yerine bire bir oranında domates salçası ve su kullanın.

Örneğin, bir tarifte bir su bardağı domates sosu isteniyorsa, ½ su bardağı domates salçası ve ½ su bardağı suyu karıştırın.

Domates salçası yerine domates sosu kullanmak için üçe bir oranını izleyin: Bir kısım domates salçası için üç kısım domates sosu kullanın. Yani, bir tarifte bir yemek kaşığı domates salçası gerekiyorsa, bunun yerine üç yemek kaşığı domates sosu kullanın.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

İBB soruşturmasında Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari şüpheli konumunda yer alan Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

İsrail ordusunun Lübnan’da İHA’yla hedef aldığı araçta bir kişi öldü

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde bir hafif ticari araca düzenlediği hava saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Asırlık mirası yediler

Atatürk’ün 1937’de halkına bağışladığı dev çiftlik, AKP iktidarında ranta kurban gitti. 55 bin 538 dekarlık alan, yıllar içinde 22 bin 428 dekar küçüldü.

İtalya’da gösteri uçuşunda kaza! 3 uçak çarpıştı

Gösteri sırasında yaşanan çarpışmanın ardından tüm uçaklar acil iniş yapmak zorunda kaldı. İniş sırasında uçaklardan biri pistten çıktı. Olay yerine hızla intikal eden acil durum ekipleri, kazaya müdahale etti. PİLOTLARDAN BİRİ HASTANEYE KALDIRILDI …