Denizli Büyükşehir’den diyabetli çocuklara cihaz desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi Diyabetli Çocuklara Cihaz Desteği Sağlıyor

Denizli (İGFA) – TİP-1 diyabet hastası 0-18 yaş aralığındaki çocuklar için sağlanacak bu cihazlar, mobil uygulamalar aracılığıyla ailelerin ve öğretmenlerin çocuklardaki şeker seviyesi değişikliklerini kolayca takip etmesini mümkün kılacak. Bu sayede çocukların sağlık durumları anlık olarak izlenebilecek ve yaşam kaliteleri artırılacak.

En çok asgari ücret gelir düzeyinde olan ihtiyaç sahibi aileler başvurularını 26 Aralık 2024-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin resmi internet sitesi www.denizli.bel.tr üzerinden “TİP-1 Diyabet yardımı başvurusu” ekranından yapmaları gerekiyor. Program kapsamında her bir çocuğa, 12 ay boyunca, aylık iki adet olmak üzere toplamda en fazla 24 adet sensör desteği sağlanacak.

“İhtiyaç sahibi herkese elimizi uzatıyoruz”

Diyabet hastası çocuklara müjde veren Başkan Çavuşoğlu, “Çocuklarımızın her 5 dakikada bir şekerini ölçebilecekleri ve artık parmakları delinmeden daha konforlu bir hayata ulaşmaları için bir omuz veriyoruz. Bu şehirde yaşayan, gerçekten imkanları dahilinde zorlanan kim varsa sırasıyla hepsine el uzatacağımızın da bilinmesini istiyorum. Diyabetli çocuklarımızın, ailelerimizin yanındayız” dedi.

Related Posts

OGM uyardı: Yüksek yangın riski

Türkiye son haftalarda orman yangınlarıyla mücadele verirken Orman Genel Müdürlüğü’nden de orman yangınlarına ilişkin kritik uyarı geldi.

Deprem bölgesinde hava nasıl olacak? Meteorolojiden uyarı

Balıkesir’deki 6,1 büyüklüğündeki deprem bölgede paniğe neden oldu. Vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi. Artçılar devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), deprem bölgesi için kuvvetli rüzgar uyarısı verdi.

Sel felaketi tarih yazdı: 115 milyon yıllık izler arkeoloji dünyasını heyecanlandırdı

ABD, Teksas’ın sel suları altında kalan toprakları, milyonlarca yıldır sakladığı bir sırrı açığa çıkardı. Yaklaşık 115 milyon yıl önce bölgede dolaşan devasa etobur ve otobur dinozorlara ait ayak izleri, selin getirdiği çamur ve toprağın …

Düğünü bırakıp yangına koştular

Nazilli’de mahallede düğün yapıldığı sırasında bir evde yangın çıktı. Davetliler eğlenceyi yarıda bırakıp elvelere müdahale etmeye koştu.

Feribot kayalıklara çarptı, yolcular büyük panik yaşadı

İstanbul’dan Balıkesir’in Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası’na giden İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) feribotu, kayaya çarptı. Hasar alan feribot limana yanaştırılırken, yolcular büyük panik yaşadı.

Sakarya’da Büyük Spor Yatırımları İçin Temel Atma Töreni

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Arifiye Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu’nun yanı sıra birçok spor tesisinin temellerinin atılacağı törenin detaylarını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile birlikte düzenlenecek olan etkinlik 10 Ağustos Pazar günü saat 17.00’de gerçekleşecek.