Bakan Yumaklı: Amacımız 2028’de hububat ürünleri üretiminde yüzde 13’lük artış sağlamak

Türkiye ve Dünyada Lisanslı Depoculuk, Hububat Piyasaları Kongresi’nde Yumaklı’dan Önemli Açıklamalar

Lisanslı Depo Şirketleri Derneği (LİDAŞDER) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye ve Dünyada Lisanslı Depoculuk, Hububat Piyasaları Kongresi”nde konuşan Yumaklı, hububat piyasalarının yönetimi ve sürdürülebilirliği için dünyadaki gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini belirtti.

Gıda arz güvenliğinin temel unsuru olan hububatın üretiminden depolanmasına ve pazarlanmasına kadar geçen sürecin son derece önemli olduğunu vurgulayan Yumaklı, tarım ve ormancılık alanındaki güçlü yatırımlarla sektörlerin dünyada önemli bir konuma geldiğini ifade etti.

Ülkede gıda arz güvenliğine ilişkin tüm unsurların tamamlanmasının ardından ihracatın önemsendiğini belirten Yumaklı, gıda ürünleri ihracatının artarak devam edeceğini söyledi.

Yumaklı, tarımsal üretimde sağlanan rekorlar ve dünya çapındaki başarılarıyla ülkenin tarımsal üretimde önde gelen ülkeler arasında yer aldığını açıkladı.

Birim Alandan Alınan Ürün Miktarının Artırılması Hedefleniyor

Bakanlık olarak ana stratejilerinin yerli üretimle vatandaşların gıda ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu vurgulayan Yumaklı, birim alandan alınan ürün miktarının artırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) ve Gelir Koruma Sigortası ile üreticilerin emeğini garanti altına almayı amaçladıklarını ifade eden Yumaklı, depolamanın üretim kadar önemli olduğunu ve Türkiye’nin depolamayı en iyi yapan ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Lisanslı depoculukla depolama kayıplarının önemli ölçüde engellenebileceğini belirten Yumaklı, lisanslı depoculuğun fiyat istikrarını koruyan bir sistem olduğunu aktardı.

Kongreye katılan Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar da tarım sektörünü etkileyen unsurlara dikkat çekerek, lisanslı depoculuğun tarım ürünlerinin depolanması ve ticaretinin sağlıklı koşullarda yapılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Related Posts

Bu hafta yatırım araçlarının performansı

Borsa İstanbul’da hisse senetleri haftalık bazda yüzde 2,43 değer kazanırken, gram altın fiyatı yüzde 2,72 artışla 4 bin 150 liraya yükseldi. Dolar/TL ise yüzde 0,49 oranında yükseldi.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Avrupa borsaları pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar karışık seyir izliyor; ABD-Çin görüşmesine odaklanıldı

Küresel piyasalar karışık seyir izliyor; ABD-Çin görüşmesine odaklanıldı

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir