Ayşe barım soruşturmasında yeni gelişme: 3 gündür gözaltındaydı!

Ayşe Barım, Gezi Parkı Olaylarının Planlayıcısı Olarak Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından menajer Ayşe Barım, Gezi Parkı olaylarının planlayıcılarından biri olarak görüldü ve “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla gözaltına alındı.

3 Gündür Emniyette Tutulan Ayşe Barım Hakkında Son Gelişme

Sosyal medya hesabından 3 gündür Vatan Emniyet’te tutulan Ayşe Barım hakkında güncel bir açıklama yapan gazeteci Ceylan Sever, Barım’ın bugün öğle saatlerinde emniyetten savcılığa sevk edileceğini belirtti. Sever, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Gezi Parkı olaylarının planlayıcısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ID İletişim’in sahibi Ayşe Barım, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan soruşturma altında ve yarın öğle saatlerinde emniyetten savcılığa sevk edilecek.”

11 Kişilik Gözaltı Listesi Ortaya Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 11 kişilik gözaltı listesinin olduğu iddia edildi.

Ayşe Barım’a, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs” suçlaması çerçevesinde, 2013 Gezi Parkı eylemleriyle ilgili sorular yöneltileceği belirtildi.

CHP, İddialarla İlgili Heyet Görevlendirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, menajer Ayşe Barım’ın 12 yıl önceki Gezi Parkı eylemlerinin planlayıcısı olarak gözaltına alındığı iddiası ve ünlü isimlerin ifade verdiği soruşturma hakkında heyet görevlendirdi.

Gezi Parkı Eylemlerine Dair İfadesi Alınan Sanatçılar Şunlar

Menajer Barım’ın, Gezi Parkı davasının sanıklarından Osman Kavala, Çiğdem Utku Mater ve Mehmet Ali Alabora‘yla yoğun iletişim içinde olduğu ve bu sanatçılara 2013’te eylemlere katılmaları için yönlendirmelerde bulunduğu, kendisinin de olaylara katıldığı iddia edildi.

İfadesi alınan sanatçılar arasında; Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Mehmet Günsür, Ceyda Düvenci, Nejat İşler, Rıza Kocaoğlu ve Nehir Erdoğan’ın “tanık” olarak ifade verdiği bilgisi paylaşıldı.

Related Posts

Kocaeli’de 22 Bin Çocuğa Ücretsiz At Biniş Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir, 1 yılda 4-6 yaş arası 22 bin 686 çocuğa ücretsiz at biniş eğitimi sundu.

Emine Erdoğan’dan Dünya Emzirme Haftası Mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle mesaj paylaştı.

12 yıldır aranan firari sahte kimlikle yakalandı

Kırıkkale’de sahte kimlik kullanarak firari olan şüpheli 12 yılın sonunda yakalandı.

Valilikten sıra gecelerine kültürel koruma hamlesi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin en önemli somut olmayan kültürel miras değerlerinden biri olan sıra gecelerinin geleneksel yapısının korunarak gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

İngiltere, 300 Gazzeli çocuğa kapılarını açacak

İngiltere, Gazze’deki insani krize yanıt olarak, yaklaşık 300 ağır hasta çocuğun ülkeye getirilerek ücretsiz tedavi görmesini öngören bir plan hazırladı.

Ağustos sıcağında montla dolaşınca polise yakalandı

Sakarya’da ağustos ayında montla dolaşan kişi dikkat çekti. Polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uyman genç kaçmaya başlayınca yakayı ele verdi. Yakalanan şüphelinin üzerinden namlusuna mermi sürülü halde ateşlemeye hazır silah çıktı.