Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Kuzey Bölgelerine Yayılan Mantar Türü Solunum Yolu Hastalıklarına Neden Olabilir!

Manchester Üniversitesi’nden yapılan bir araştırmaya göre, Aspergillus fumigatus adlı mantar türü ciddi solunum yolu hastalıklarına sebep olabilir. Bu mantar türünün şu anda genellikle Afrika ve Güney Amerika’da görüldüğü belirtilirken, uzmanlar küresel ısınmanın etkisiyle bu mantarın Avrupa ve Asya gibi kuzey bölgelerine doğru yayılmasının beklendiğini aktardı.

Araştırmanın lider yazarı olan Norman van Rhijn, mantar enfeksiyonlarının tedavisinin oldukça zor olduğuna dikkat çekti ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı. Yapılan çalışmaya göre, fosil yakıt tüketimi ve sera gazı emisyonlarının artmasıyla birlikte, mantarın yayılma alanının genişleyeceği gözlemlendi.

Bilim insanları, küresel ısınmanın etkisiyle bu mantar türünün yayılma alanının 2100 yılına kadar %77 oranında artabileceğini öngörüyor. Bu durumun sadece Avrupa’da yaklaşık dokuz milyon kişinin sağlığını tehdit edebileceği belirtiliyor.

Özellikle kronik akciğer hastalığı bulunan ve bağışıklık sistemi zayıf bireylerin mantardan daha fazla etkilenebileceği vurgulanarak, bu kişilerin dikkatli olması gerektiği önemle belirtiliyor.

Related Posts

Depresyonda olan hasta 56 gün boyunca uyudu: Donmuş gibiydi bilimin ekip çalışmasının ve sabrın zaferi

Samsun’da bir hasta psikiyatrik rahatsızlık sebebiyle 56 gün boyunca uyudu. Hastaya uygulanan elektrokonvülsif terapi (EKT) sayesinde hasta 56’ncı gün gözlerini açtı.

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

102 yaşındaki bilim insanı, uzun ömrünü genlere değil bu kurala borçlu

Genetik faktörlerin uzun yaşam üzerindeki etkisi sıkça tartışılırken, 102 yaşındaki bilim insanı kendi ömrünü genlerine değil, uyguladığı özel bir kurala borçlu olduğunu söylüyor. Yıllardır bilim dünyasında aktif olan ve sağlığını koruyarak üretkenliğini sürdüren bu uzman, yaşlanmaya dair geleneksel yaklaşımlara meydan okuyan bir yaşam tarzı benimsediğini belirtiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir