Almanya’da araştırmacılar, kalp hastalıklarının tedavisi için “kalp kası yamaları” geliştirdi

Alman Bilim İnsanlarından Unutulmaz Bir Buluş: Kalp Hastalıklarının Tedavisi İçin Yenilikçi Yöntem!

Almanya’da yapılan bir araştırma, kandan alınan ve kök hücreye dönüşebilen “kalp kası yamaları” sayesinde kalp hastalıklarının tedavi edilebileceğini gösterdi.

Göttingen Üniversitesi Tıp Merkezi’nden gelen bilim insanları, bu tedavi yöntemini önce maymunlar üzerinde deneyerek doğruladı ve sonrasında 46 yaşındaki bir kadın hastada başarıyla uyguladılar.

Kalp krizi sonrası kalp yetmezliği yaşayan hastanın kalbinin dış yüzeyine 400 milyon hücreden oluşan 10 kas dokusu yerleştiren araştırmacılar, hastanın durumunun 3 ay boyunca stabil olduğunu tespit etti.

Üç aylık süreç sonunda yapılan incelemelerde, kas yamalarının kalbe bağlanarak damarlar oluşturduğu ve kalbin pompalamasına güvenli şekilde destek olduğu gözlendi.

Araştırmacılar, kas dokularının göğüste küçük bir kesiyle kalbin yüzeyine dikildiğini belirttiler ve tedavinin kalp nakli ihtiyacını tamamen ortadan kaldırmak değil, kalp nakli bekleyen hastalara yardımcı olmak amacıyla geliştirildiğini vurguladılar.

Aynı tedavi yöntemi 14 hastaya daha uygulanan araştırmacılar, daha fazla hasta için bu yenilikçi yöntemi kullanmayı planlıyorlar.

Yapılan araştırmanın sonuçları “Nature” dergisinde yayımlandı ve Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) göre, kalp hastalıkları dünya genelindeki ölüm nedenleri arasında ön sıralarda yer almakta olup erken teşhisinin tedavide büyük önem taşıdığını belirtildi.

Uzun yıllardır kök hücrelerin ve kök hücreden üretilen kas dokularının kalbe yerleştirilmesi konusunda yapılan araştırmaların, çoğunlukla düzensiz kalp ritmi, tümör oluşumu ve bağışıklık sistemi tepkileri gibi engellere takıldığı ifade edildi. (AA)


Related Posts

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Depresyonda olan hasta 56 gün boyunca uyudu: Donmuş gibiydi bilimin ekip çalışmasının ve sabrın zaferi

Samsun’da bir hasta psikiyatrik rahatsızlık sebebiyle 56 gün boyunca uyudu. Hastaya uygulanan elektrokonvülsif terapi (EKT) sayesinde hasta 56’ncı gün gözlerini açtı.

Tıp tarihine geçecek ameliyat: Bebeğin boynundan 445 gram tümör çıkarıldı

Kütahya’da 34 haftalık doğan bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir