ABD tüm dış yardımların durduğunu duyurdu

ABD, Dış Yardımları İnceleme Altına Aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ve USAID aracılığıyla finanse edilen tüm dış yardımlar askıya alındı. Açıklamada, dış ülkelere yapılan ödemelerdeki kesintinin, yardım programlarının verimliliği ve ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirilmesi amaçlandığı belirtildi.

Yardımların incelenmesi ve düzenlenmesi, ahlaki bir zorunluluk olarak vurgulanan açıklamada, harcamaların Amerikan halkına fayda sağlaması gerektiği vurgulandı. ABD Başkanı Donald Trump’ın, başkanlık görevine başlamasının hemen ardından dış yardımlara ilişkin imzaladığı kararname de bu işlemlerin bir parçası olarak yer aldı.

Kararnamede, ABD’nin dış kalkınma yardımları programlarından sorumlu tüm bakanlık ve kurumların dış ülkelere yapacakları ödemelerin durdurulduğu ve programın ABD dış politikasıyla uyumunun değerlendirileceği 90 günlük bir inceleme sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

ABD’nin dış kalkınma yardımları, diğer ülkelere ekonomik, sosyal, teknik ve insani yardımları kapsamaktadır.

Related Posts

Kocaeli’de 22 Bin Çocuğa Ücretsiz At Biniş Eğitimi

Kocaeli Büyükşehir, 1 yılda 4-6 yaş arası 22 bin 686 çocuğa ücretsiz at biniş eğitimi sundu.

Emine Erdoğan’dan Dünya Emzirme Haftası Mesajı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası nedeniyle mesaj paylaştı.

12 yıldır aranan firari sahte kimlikle yakalandı

Kırıkkale’de sahte kimlik kullanarak firari olan şüpheli 12 yılın sonunda yakalandı.

Valilikten sıra gecelerine kültürel koruma hamlesi

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin en önemli somut olmayan kültürel miras değerlerinden biri olan sıra gecelerinin geleneksel yapısının korunarak gelecek nesillere aktarılması için çalışma başlattıklarını belirtti.

İngiltere, 300 Gazzeli çocuğa kapılarını açacak

İngiltere, Gazze’deki insani krize yanıt olarak, yaklaşık 300 ağır hasta çocuğun ülkeye getirilerek ücretsiz tedavi görmesini öngören bir plan hazırladı.

Ağustos sıcağında montla dolaşınca polise yakalandı

Sakarya’da ağustos ayında montla dolaşan kişi dikkat çekti. Polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uyman genç kaçmaya başlayınca yakayı ele verdi. Yakalanan şüphelinin üzerinden namlusuna mermi sürülü halde ateşlemeye hazır silah çıktı.