ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, Meksika sınırına ilk ziyaretini at üstünde yaptı

T24 Dış Haberler

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, bu hafta sonu ABD-Meksika sınırına ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Bölgeye at üstünde giden Noem, ziyareti esnasında göçmenlik uygulamalarına ve güney sınırının güvenliğinin sağlanmasına olan bağlılığını vurguladı.

ABD İç Güvenlik Bakanı Noem, Laughlin Hava Kuvvetleri Üssü’ne giderek pazar sabahı sınır devriyesi turunu başlattı. 

İlk olarak Del Rio bölgesine odaklanan Noem, iki yıl önce çoğunluğu Haitili binlerce göçmenin bölgeden geçişiyle sonuçlanan ulusal çaptaki göçmen krizine dikkat çekti.

Noem, Sınır Devriyesi ajanları ve yerel yetkililerle bir araya gelirken, sınır güvenliğini doğrudan ele alma sözü verdi. 

Ziyareti sırasında Noem, ABD Başkanı Donald Trump‘ın Amerikan vatandaşlarına öncelik veren politikalarını yineledi ve göçmenleri kastederek “pislik torbalarını ülkeden çıkarma” sözü verdi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda “Başkan Trump göreve geldiğinden beri sınır geçişlerinde yüzde 93’lük bir azalma gördük” diyen Noem, “bu da Başkan Trump’ın politikalarıyla sınırı güvence altına aldığı anlamına geliyor” diye devam etti.

 


Yine mi! ‘Uzak Şehir’de levirattan doğan aşk hikâyesi…

 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kanye West ve Bianca Censori, çıplak kırmızı halı şovunun ardından Grammy ödüllerinden polis eşliğinde mi çıkarıldı?

TIKLAYIN – Spor yazarları, Fenerbahçe-Rizespor maçını yorumladı; “Türk hakemliği sadece futbol için değil, sosyal barış için de beka sorunudur”

İstanbul’da büyük vurgun: İtfaiye görevlisi mesai arkadaşlarını 300 milyon TL dolandırdı

TIKLAYIN -Fabrizio Romano yeni takımını duyurdu; Galatasaray’da Nelsson’la yollar ayrılıyor

TIKLAYIN – Günün spor manşetleri: “Transferde Kartal haftası”, “Kabustan zafere”, “Trippier harekatı”

TIKLAYIN – Cezaevinde intihar eden yenidoğan davası sanığı İlker Gönen’in avukatı “Hücresine urgan bıraktılar” dedi; hakkında soruşturma başlatıldı

TIKLAYIN – Yunus Emre Vakfı’nın paraları “uçmuş”: Rezervasyona bile fatura kesmişler, 10 ayda 110 milyon liralık uçuş hizmeti almışlar!

Related Posts

Balık tutan kişiyi ‘İki saattir bir balık tutamadın’ diyerek dövüp denize attı, eşyalarını gasp etti

Samsun’un İlkadım ilçesinde Umutcan Baysal (19), sahilde balık tutan kişiyi ‘2 saattir bir balık tutamadın’ diyerek darbedip denize attıktan sonra ehliyet, banka kartı ve montunu alıp kaçtı. Aynı gün ifade işlemleri için gittiği adliyedeki pano ve tabelalara zarar veren Umutcan Baysal, yakalanıp, tutuklandı.

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Görevsizlik kararı kaldırıldı: CHP kurultayı davası Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek

Üç yaşındaki çocuk iki yıldır yemek yemiyor

İngiltere’nin Merseyside bölgesinde yaşayan üç yaşındaki Ronnie McGee, iki yıldır sadece sütle besleniyor ve yemek yemeyi reddediyor. Annesi Jess McCormick, oğlunun günde dört kez kusmasına rağmen doktorların kesin bir teşhis koyamaması karşısında …

İsrail bu defa 4 okulu hedef aldı!

İsrail ordusu, Gazze’de sivil bölgeleri hedef almaya devam ediyor. Gazze’nin güney ve doğu kesimlerine özellikle Zeytun, Şucaiyye ve Tuffah mahallelerini hedef alarak hava saldırılarını ve topçu atışlarını yoğunlaştırdı. 4 OKULU HEDEF ALDILAR İsrail …

Açıklamalar peş peşe geldi: İki şehirde denize girmek yasaklandı

Karadeniz’e kıyısı bulunan Düzce ve Sakarya’da olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girilmesine izin verilmiyor.

AKP’li yönetici KKTC’de düştü ameliyat oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la KKTC’ye giden AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yayman, dengesini kaybederek düştü. Sol diz çapraz bağları kopan ve menisküs yırtığı tespit edilen Yayman, ameliyat oldu.