Otizm teşhisi konulmuştu: Üstün zekalı olduğu ortaya çıktı

Doğukan Fekeli’nin Özel Yeteneği Keşfedildi!

Doğukan Fekeli, konuşma güçlüğü yaşadığı için annesi Hayriye Öztürk tarafından özel eğitim merkezine götürüldü. Kısa bir süre sonra konuşma güçlüğünün ortadan kalktığı fark edildi ve çocuğun üstün zekalı olduğu anlaşıldı.

”EZİLMİŞ HİSSEDEN BİR ANNEYDİM”

Annesi Hayriye Öztürk, oğluyla ilgili yaşadığı değişimi şu şekilde aktardı:

“Oğlum 3 yaşındayken konuşma güçlüğü çekiyordu ve otizm teşhisi almıştı. Ancak aldığı eğitimle kendi kendine okumayı ve yazmayı öğrendi. İlk başta umutsuzdum ve sadece eğlence odaklı bir eğitim alacağını düşünüyordum. Ama şimdi, oğluma üstün zekalı teşhisi konulmasıyla gurur duyuyorum.”

”GİTTİĞİ HİÇBİR YERİ UNUTMAZ”

Doğukan’ın özel eğitim uzmanı öğretmeni Gonca Özgül ise öğrencisinin değişimini şu şekilde anlattı: “Doğukan başlangıçta sosyal etkileşimden kaçınan ve yalnız başına vakit geçirmeyi tercih eden bir çocuktı. Ancak duygu bütünleme ve floortime eğitimi sayesinde sosyal becerilerini geliştirdik. Şu anda okuma yazma becerilerini kazanmış durumda ve farklı dillerle ilgileniyor. Otizmin aslında keşfedilmeyi bekleyen birçok yeteneği barındırdığını görebiliyoruz.”

Related Posts

Maydonoz Döner’e FETÖ soruşturması: İşte istenen cezalar

Maydonoz Döner’e yönelik FETÖ soruşturması tamamlandı. 46’sı tutuklu 70 şüphelinin 28 yıl 4’er aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Isparta’da Şüpheli Malzemeler Ele Geçirildi

Eğirdir’de jandarma devriyesi sırasında şüphelilerin gizlediği dedektör ve kazma malzemeleri bulundu.

İzmir’de Sıcak Hava Etkili

İzmir’de fön rüzgarlarıyla sıcak hava, vatandaşları zorluyor; dışarı çıkmamaları öneriliyor.

Trump, yapay zekâ videosuyla Obama’yı hedef aldı

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yapay zekâ teknolojisiyle hazırlanan bir video paylaştı. Videoda, eski başkan Barack Obama’nın FBI ajanları tarafından Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te gözaltına alındığı ve hapishaneye götürüldüğü görülüyor. Trump, videoyu ‘Hiç kimse hukukun üstünde değildir!’ notuyla paylaştı.

Körfez Gençlerbirliği Karate’de Başarı

Körfez Gençlerbirliği SK, Türkiye Minikler Karate Şampiyonası’nda altın ve bronz madalya kazandı.

Polis, farları açık olmadığı gerekçesiyle aracın camını kırıp sürücüye yumruk attı

Florida’da bir polis memuru, farlarını yakmadığı için durdurduğu sürücünün camını yumrukla kırdı ve ardından sürücüye yumruk attı. Olay sosyal medyada büyük tepki çekti. Sürücü, yasanın gösterilmesini talep etti ancak polis yasayı ancak araçtan inerse göstereceğini söyledi. Sürücünün amir çağırma talebi sonrası olay kontrolden çıktı.