Bakan Yumaklı: 9 Mayıs’ta 81 ilde ormanlarımızda buluşuyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yeşil Vatan’ı Koruma Çağrısı Yaptı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yeşil Vatan’ı koruma kararlılığını bir kez daha vurgulayarak, 9 Mayıs Cuma günü 81 ilde düzenlenecek orman temizliği etkinliği için çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve büyük ilgi gören “Orman Benim” kampanyasının bu yıl da devam edeceğini açıklayan Bakan Yumaklı, vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

“Bizler Yeşil Vatan’ı gelecek kuşaklara aktarmak için çok yoğun bir çaba ve gayret içerisindeyiz.” diyen Yumaklı, etkinliğin amacının, yangın riskini artıran atıkları özellikle yol kenarlarından temizlemek olduğunu belirtti.

Bakan Yumaklı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz yıl başlattığımız Orman Benim kampanyası bu yıl da devam edecek inşallah. 9 Mayıs Cuma günü, 81 ilde gerçekleştirilecek etkinlikle ormanlarımızı yangınlara sebebiyet verecek maddelerden, özellikle yol kenarları başta olmak üzere, temizleyeceğiz. Ben genç yaşlı demeden, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bütün vatandaşlarımızı bu değerli kampanyaya katılmaya davet ediyorum.”

İbrahim Yumaklı’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımı buradan inceleyebilirsiniz.

Related Posts

NATO tarihinde bir ilk: Kritik göreve Türk isim getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), NATO’nun kritik öneme sahip ‘İş Birliği ile Güvenlik Direktörü’ görevine bir Türk generalin seçildiğini duyurdu. Alınan bu kararla NATO tarihinde ilk defa Türkiye Brüksel’deki NATO Uluslararası Askeri Karargahı’nda direktör seviyesinde temsil edilecek.

Sivas’ta yıldırım düşen doğal gaz hattı alev alev yandı

Sivas’ın Koyulhisar ilçesinde Ordu-Giresun doğal gaz arzını sağlayan hatta yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı. 2 metrekarelik alanı etkileyen yangına müdahale ediliyor.

Milyarlarcası yıllar sonra yer altından çıktı: Herkes şikayetçi ama çözüm yok

ABD, son yılların ‘en sesli doğa olaylarından’ biriyle karşı karşıya. 17 yıldır yer altında yaşayan milyarlarca periyodik ağustos böceği, birçok eyalette hayatı durma noktasına getirdi. Ses çıkarma sebepleri ise bambaşka…

Çin Denizi’nde tansiyon yükseldi

Çin ile Filipinler, Güney Çin Denizi’nde iki ülke arasında ihtilafa konu olan Scarborough Sığı çevresindeki sularda bir kez daha karşı karşıya geldi.

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Rusya: Ukrayna, geçici ateşkese rağmen saldırılara devam ediyor

Kanser hastası önce eşini öldürdü sonra intihar etti

Ankara’da kanser hastası emekli Zekai Mallı (67), eşi Adalet Mallı’yı (65) tabancayla vurarak öldürdükten sonra yaşamına son verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir