Pakistan’dan Keşmir’de gıda stoku talimatı

Pakistan Keşmir Bölgesinde Acil Gıda Stoğu Yapılması Talimatı Verdi

Keşmir bölgesindeki olayların ardından Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim devam ediyor. Pakistan’ın kontrolündeki Keşmir bölgesinde yaşanan olayların ardından vatandaşlara gıda stoğu yapmaları talimatı verildi.

Pakistan yönetiminin Başbakanı Chaudhry Anwarul Hak, yerel mecliste yaptığı açıklamada, fiili sınır boyunca 13 bölgede iki aylık gıda stoku yapılması gerektiğini belirtti. Hak ayrıca, acil durum fonundan 1 milyar rupi tahsis edilerek bölgeye gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaçların tedarik edilmesi için çalışmaların hızlandırıldığını duyurdu.


Keşmir’in Hindistan idaresindeki bölümünde devriye gezen Hint askerler. Fotoğraf: Firdous Nazir/Nur Photo/IMAGO

Hindistan ve Pakistan Arasında Gerilim Devam Ediyor

Hindistan, Keşmir’deki turistik Pahalgam kasabasında yaşanan saldırının sorumlusu olarak komşusu Pakistan’ı gösterirken, Islamabad yönetimi suçlamaları reddediyor. Saldırı sonrasında, iki ülke arasında sık sık çatışmaların yaşandığı Kontrol Hattı boyunca gerilim tırmanmaya devam ediyor.

Hindistan ve Pakistan, birbirlerinin diplomatlarını ve vatandaşlarını sınır dışı etmenin yanı sıra hava sahalarını da kapatarak gerilimi arttırdı. Hindistan ayrıca Pakistan’la su paylaşımı anlaşmasını askıya aldı. Bu durum, her iki ülke arasında nükleer silahların bulunması nedeniyle bölgeyi ve uluslararası toplumu endişelendiriyor.

Kaynak: DW, AFP / CÖ, ET

Related Posts

İstanbul’da Gazze’ye destek yürüyüşü

Filistin’le Dayanışma Platformu üyeleri, Gazze’ye destek amacıyla İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğuna yürüdü.

TBMM’deki siyasi parti gruplarından Sırrı Süreyya Önder için başsağlığı mesajı

AK Parti, CHP, DEM Parti ve Yeni Yol Partisinin grup başkanı ve başkanvekilleri hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için taziye mesajı yayımladı.

Özgür Özel’den partililere tepki: 6 ay randevu yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde kalabalığa katılmayan partililere tepki göstererek özel kalemine talimat verdi. Özel, “6 ay buradaki kimseye randevu yok.” dedi.

Bilim insanları, başka bir altın kaynağı bulduklarını açıkladı

Gökbilimciler onlarca yıldır altın gibi en ağır elementlerin kozmik kökenlerini belirlemeye çalışıyor.

Refah’taki Kuveyt Hastanesi’nin bir haftalık tıbbi stoğu kaldı

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Kuveyt Hastanesi, yalnızca bir haftalık tıbbi malzemelerinin kaldığını açıkladı.

Oto kilit tamirci dükkanında yangın: Otomobil yandı

Kocaeli İzmit’te bir oto kilit tamircide yangın çıktı. Dükkanı ile içerisindeki otomobil, kullanılamaz hale geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir