Barış Pehlivan: Darphanede 300 kişi ölümü bekliyor

Olası Marmara Depremi ve Darphane Binası: Önlemler Neden Alınmıyor?

İstanbul başta olmak üzere depremden etkilenebilecek illerde alınmayan önlemler hala gündemde.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Kartal’da bulunan ve 300 kişinin çalıştığı darphane binasının depreme dayanıksız olduğunu dile getirdi. Ancak bürokratik engeller nedeniyle binanın taşınamadığını belirtti.

Pehlivan’ın “Ölümü bekleyen 300 kişi” başlıklı yazısında, “Mehmet Şimşek emrindeki 300 emekçinin ölümünü engellemeyi düşünüyor mu?” sorusunu yöneltti. Barış Pehlivan’ın yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

“Kartal’daki Darphane binasının depreme dayanıklılığı test edilmeye çalışılmış. Bina kolonlarındaki çürükler açıkça görülebiliyormuş. Karot alınarak incelenen bina betonundan yapılan testler sonucunda, Darphane binasının ne yazık ki depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkmış.”

Daha da kötüsü… Bu tespitten sonra belirlenmiş bir eylem planı oluşturulmamış. İçeride ‘Belki bir iki yıl içinde başka bir yere taşınırız’ şeklinde söylentiler dolaşıyormuş.

Üzücü bir şekilde, konuştuğum Darphane yetkilileri de bu bilgileri doğruladı. Bir yetkili şunları söyledi: “Kartal’daki binayla ilgili çeşitli projelerimiz var. Ne yapacağımıza dair bir karar alma aşamasındayız. Ancak şu an için somut bir adım atılmadı. Henüz bir karar verme noktasında değiliz. Değerlendirme sürecindeyiz. Kamuda işler her zaman hızlı ilerlemiyor. Çeşitli fikirler üretiyoruz. Hangi yöntemin doğru olduğunu belirlemeye çalışıyoruz. Alınacak karar sonucunda yönetim karar verecek. Tabii ki risk var. Riski göz önünde bulundurarak bu sürece girdik.”

(ALINTI)

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘beka meselesi’ diyerek açıkladı: Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Erdoğan, “Enerji arz güvenliğinin sağlanması hemen her devlet için bir beka meselesi haline dönüşmüştür” açıklamasında bulundu. ‘Türkiye enerjide büyük bir sıçrama yaptı’ diyen Erdoğan, “Hedefimiz 2053’te net sıfır emisyon” ifadelerini kullandı.

İBB soruşturmasında Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında firari şüpheli konumunda yer alan Murat Gülibrahimoğlu’nun mal varlığına el konuldu.

Hindistan Pakistan savaşını 6 yıl önce satır satır yazmışlar: ‘Nükleer kış Türkiye’yi doğrudan etkiler’

Güney Asya’da gerilim, küresel bir felaketin kıyısına dayandı. Hindistan ile Pakistan arasında haftalardır tırmanan çatışmalar, sınır ötesi füze saldırılarıyla sıcak savaşa dönüştü. Dünya nefesini tutarken, en büyük korku ise nükleer silahların devreye girmesi. İki ülkenin toplamda 300’e yakın nükleer başlığa sahip olduğu bilinirken, olası bir nükleer saldırı sadece bölgeyi değil, iklimi, tarımı ve güvenliğiyle Türkiye dahil tüm dünyayı etkileyebilir.

İsrail ordusunun Lübnan’da İHA’yla hedef aldığı araçta bir kişi öldü

İsrail ordusunun, Lübnan’ın güneyinde bir hafif ticari araca düzenlediği hava saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Asırlık mirası yediler

Atatürk’ün 1937’de halkına bağışladığı dev çiftlik, AKP iktidarında ranta kurban gitti. 55 bin 538 dekarlık alan, yıllar içinde 22 bin 428 dekar küçüldü.

İtalya’da gösteri uçuşunda kaza! 3 uçak çarpıştı

Gösteri sırasında yaşanan çarpışmanın ardından tüm uçaklar acil iniş yapmak zorunda kaldı. İniş sırasında uçaklardan biri pistten çıktı. Olay yerine hızla intikal eden acil durum ekipleri, kazaya müdahale etti. PİLOTLARDAN BİRİ HASTANEYE KALDIRILDI …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir