185 gün şartını sağlamayan araç kapıda kalacak: Yola çıkarken dikkat!

Türkiye’ye Araçla Giriş Yapan Gurbetçilerin Dikkat Etmesi Gereken 185 Gün Kuralı

Türkiye’ye özel araçla giriş yapan birçok gurbetçi bulunmaktadır. Ancak yabancı plaka araçlarla Türkiye’ye giriş yapmadan önce dikkat edilmesi gereken bir kural vardır, o da 185 gün kuralıdır. Bu kuralın kontrol edilmesi için e-Devlet uygulamasının kullanılması gerekmektedir.

Türkiye’ye uzun süreli giriş yapmayı planlayan vatandaşların dikkat etmesi gereken en önemli konulardan biri de “185 gün kuralı”dır. Bu kurala uymamanın sınır kapılarında sorunlara neden olabileceği unutulmamalıdır.

Türkiye’ye araç getirmeyi düşünenlerin en çok merak ettiği konulardan biri de bu kuralı karşılayıp karşılamadıklarıdır.

E-Devlet Üzerinden Sorgulanabilir

Yurtdışında ikamet eden vatandaşlar, Türkiye’ye araçla girişte aranan 185 gün şartını e-Devlet Kapısı üzerinden sorgulayabilirler. Türkiye’ye giriş-çıkış bilgilerine ulaşmak için www.turkiye.gov.tr adresine girerek “Yurtdışı Yerleşiklik Sorgulama” hizmetini kullanabilirler. Ayrıca, pasaportlardaki mühürler incelenerek giriş-çıkış tarihleri manuel olarak hesaplanabilir.

Hesaplama Nasıl Yapılır?

Bu hesaplama, Türkiye’ye giriş yapılmak istenen tarihten geriye dönük son 365 günü baz alarak yapılır. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan pasaport kayıtları bir sistem aracılığıyla incelenir ve kişinin yurt dışında geçirdiği toplam süre hesaplanır. Eğer bu süre 185 günün altındaysa araçla girişte sorun yaşanabilir.

Related Posts

Mars’tan gelen en ağır taş satışa çıkıyor: Fiyatı 4 milyon dolar olabilir

Dünya’da bugüne kadar bulunan en ağır Mars kökenli göktaşı, bu ay sonunda Sotheby’s müzayede evinde açık artırmaya çıkıyor. 24,67 kilogramlık bu devasa taşın fiyatı 4 milyon dolara kadar çıkabilir.

Bilim dünyasında ezber bozan bulgu: Beyin, sadece şekeri değil yağı da enerjiye çeviriyor

ABD’de bilim insanları, beyin hücrelerinin yalnızca glikoz değil, yağları da enerji için kullanabildiğini ortaya koydu. Bu buluşun, Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif rahatsızlıkların yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde bilim insanlarına yardımcı olabileceği öngörülüyor.

Yanında telefon olmadan Whatsapp’a girilir mi?

İnsanlar zaman zaman telefonlarını evde unutabiliyorlar. İş yerlerinde ise bilgisayardan Whatsapp’a bağlanması gerektiğinde sorun oluyor. Bu sorunun çözümü bulundu. İşte tüm detaylar… İlk önce Whatsapp’ı açmak istediğiniz bilgisayardan Web Whatsapp …

Katlanabilir iPhone üretimi sonbaharda başlayabilir

Katlanabilir telefon furyasına hala girmemiş olan Apple’ın üretime önümüzdeki aylarda başlayacağı ve yeni modelin 2026’da çıkacağı iddia ediliyor.

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Nvidia’dan yapay zeka uyarısı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia’nın Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang, yapay zekanın büyük bir hızla geliştiğini belirterek, “Bu kadar hızlı gelişen bir teknoloji karşısında hayatta kalmanın yolu, ona adapte olmak.” dedi.